Pe averea omului de afaceri Cristian Burci, patronul Adevărul și Prima TV, s-a pus sechestru, ca urmare a unei decizii a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Structura Centrală. Burci este cercetat pentru mai multe infracțiuni economice.

Detaliile acestei decizii apar pe portatul Curții de Apel (CA) București, după ce omul de afaceri a contestat măsurile asiguratorii, solicitarea acestuia fiind respinsă de CA.

„În temeiul art.250 alin.1, 4 din Codul de procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul BURCI CRISTIAN-IONEL împotriva măsurii asigurătorii luate de procuror prin ordonanţa din data de 01 iulie 2020, emisă în dosarul de urmărire penală nr.3846/D/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Structura Centrală, Secţia de Combatere a Criminalităţii Organizate. În temeiul art.275 alin.2 din Codul de procedură penală, obligă pe inculpat la plata către stat a sumei de 200 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi 27 iulie 2020”, este soluționarea de pe portalul Curții de Apel.

Conform DIICOT, în dosarul penal în care este implicat omul de afaceri „s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la spălare de bani şi instigare la evaziune fiscală.”

Potrivit Ziare.com, sechestrul asigurător a fost pus într-un dosar mai vechi al lui Cristian Burci, instrumentat de DIICOT – Biroul Teritorial Olt, privind devalizarea societății Romvag Caracal. Cazul a fost preluat la DIICOT Central. Ancheta a fost demarată în 2016, când procurorii DIICOT l-au reținut pe omul de afaceri. Propunerea de arestare a acestuia a fost respinsă, iar Cristi Burci a fost cercetat timp de mai multe luni sub control judiciar.

Citește și: DNA: Fapta din dosarul lui Negoiță „nu există”

#News