Controale în toate spitalele din judeţul Olt dispuse de prefect

Prefectul a primit sute de sesizări de la cetățeni

Spital
Spital sursa foto pixabay

Prefectul județului Olt, Mario De Mezzo, a anunţat că de luna viitoare va demara o amplă acţiune de control în toate spitalele publice din judeţ, măsura fiind dispusă ca urmare a numărului mare de mesaje şi sesizări despre problemele din aceste unităţi spitaliceşti pe care le-a primit de la preluarea mandatului, potrivit g4media.ro.

Potrivit acestuia, in prima lună de mandat, a primit zeci, sute de mesaje şi sesizări de la oameni care reclamă diverse probleme în spitale.

„În plus, experienţa recentă cu accidentul cumplit de la Crevedia şi controalele care au urmat ne învaţă că nu ar trebui să aşteptăm să se întâmple tragedii ca să facem verificări ample. Fac public acest anunţ încă de acum, pentru că scopul acestui demers este de a ne asigura că lucrurile funcţionează în spitale; va fi un control de durată, într-un ritm care să nu afecteze activitatea medicală. Acolo unde vom găsi nereguli, vom căuta şi soluţii pentru remedierea lor”, a declarat prefectul judeţului Olt în cadrul unei conferinţe de presă.

De Mezzo a precizat că aceste verificări în spitalele din judeţ vor începe la jumătatea lunii viitoare

Controalele sunt realizate de o comisie mixtă din care fac parte reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspecţiei Teritoriale pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat şi cei ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.Cât priveşte acţiunea de control care se derulează în prezent în judeţ la instituţiile publice şi operatorii economici care depozitează, utilizează, transportă sau distribuie carburanţi, lubrifianţi şi produse derivate, inclusiv GPL, De Mezzo a precizat că până acum au fost verificaţi 33 de operatori economici şi 20 de mijloace de transport, fiind constatate 105 deficienţe/disfuncţionalităţi, inclusiv trei vizând lipsă autorizaţii/avize de funcţionare, pentru care au fost aplicate 61 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de 429.700 lei. Cristian Popescu Piedone s-a aflat pe teren pentru a verifica personal sesizările locuitorilor