Prefectul Toni Greblă, avertisment pentru Clotilde Armand

Primăria Sectorului 1 va fi amendată dacă nu respectă hotărârile aprobate de Consiliul Local.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, anunță că Primăria Sectorului 1 va fi sancționată dacă nu va pune în aplicare hotărârile aprobate de Consiliul Local, potrivit g4media.ro. Potrivit prefectului Capitalei, amenzile vor fi cele prevăzute de lege, subliniind că are multe sesizări venite din partea consilierilor,  a cetăţenilor, dar şi a consilierilor Sectorului 1.

 Val de reclamații înregistrate la Prefectura Capitalei

Toni Greblă a declarat că a atacat inclusiv în contencios administrativ unele dispoziţii ale primarului Sectorului 1 şi unele hotărâri ale Consiliului Local, dispunând  termene de remediere a ceea ce făcuse greşit sau ceea ce nu făcuse, deoarece unele proiecte de hotărâre de consiliu local nu au fost puse pe ordinea de zi.

 Prefectul Toni Greblă: Un proiect de consiliu local are valoarea unui act normativ

„Şi din acest punct de vedere, cred că în ultimele două luni s-au făcut multe în acest sens. Şi o să mai fac”, a declarat Toni Greblă.

Potrivit prefectului Capitalei, un proiect de consiliu local are valoarea unui act normativ, a unei legi, hotărârea trebuind  pusă în executare de către executiv, adică de către primar şi aparatul Primăriei.

„Este o activitate la care primarul este obligat. Eu am atacat şi am dat termene, să pună în aplicare acele hotărâri, după care voi aplica amenzile prevăzute de lege”, a spus prefectul. Toni Greblă a precizat că a transmis Primăriei Sectorului 1 termene pentru remedierea unor aspecte, inclusiv legate de faptul că unele proiecte de hotărâre nu sunt incluse pe ordinea de zi. Consilierul local PNL Adrian Oianu a criticat-o pe primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pentru faptul că nu implementează unele hotărâri de consiliu local.

Un nou tip de concediu pentru salariații din România