Inspectia Muncii
Inspectia Muncii. Sursa foto: Vrancea24


 O firmă  care folosea sute de persoane fără  forme legale de angajare a fost sancționată de către inspectorii  de muncă din București cu o amendă contravenţională în valoare de 200.000 de lei, potrivit stiripesurse.ro.

 Record de persoane care munceau la negru

Sancțiunea a fost aplicată după ce în urma controalelor efectuate în cursul lunii septembrie, au fost descoperite 827 de persoane care prestau muncă „la negru” la o  societatea comercială, a comunicat Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, într-un comunicat de presă. Potrivit ITM București,  în perioada 2 – 20 septembrie 2022, cele 827 de persoane au realizat activităţi fără a avea încheiate în formă scrisă contracte individuale de muncă la un agent economic cu obiectul principal de activitate: ,,Alte transporturi terestre de călători – cod CAEN4939 – UBER.

Controalele s-au desfășurat în cadrul „Campaniei Naţionale privind exercitare unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri”,  coordonată de către inspectorul şef Constantin Bujor.
„Controalele de acest gen se încadrează în strategia de acţiune a Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti privind combaterea muncii nedeclarate. Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti urmăreşte în continuare modul de respectare a prevederilor legale, desfăşurând acţiuni la nivelul municipiului Bucureşti, în toate domeniile de activitate”, a mai transmis ITM București.

Prefectul Toni Greblă, avertisment pentru Clotilde Armand