Dan Tudorache

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache a declar că, începând de astăzi, computerul tomograf de la Institutul „Matei Balș” a devenit complet funcțional, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare emițând autorizația de funcționare mult așteptată. Acesta urmează să fie folosit, printre altele, și la depistarea infectării cu COVID-19, beneficiind de un soft ultraperformant. CT-ul urmează a fi amplasat în curtea Institului mai devreme menționat, având șanse să devină un real ajutor pentru medicii infecționiști.

„De azi, computerul tomograf de la Institutul “Matei Balș” este funcțional!
Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare a emis autorizația de funcționare.
Pe 6 mai achiziționam, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, un computer tomograf (CT) ultraperformant cu un soft special care permite depistarea infectării cu COVID 19. Acesta a fost amplasat în curtea Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, pentru a fi folosit de medicii de aici.”, spune Dan Tudorache, primarul Sectorului 1.

De asemenea, Dan Tudorache amintește faptul că primirea avizelor necesare autorizației pentru desfășurarea de activități în domeniul nuclear a durat mai mult decât s-ar fi putut aștepta, înregistrând un număr de 86 de zile.

„De atunci (de 86 de zile, mai exact), am așteptat primirea tuturor avizelor necesare. Ultima hârtie a venit chiar azi: Autorizația pentru desfășurarea de activități în domeniul nuclear. Altfel spus, autorizația de funcționare.
Începând de azi, acest computer tomograf performant va fi o armă puternică în lupta împotriva pandemiei, aflată în dotarea specialiștilor institutului.
Le urez succes și cât mai multe cazuri testate și negative!”, declară primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Citește și: Primarul Sectorului 1: „Vom promova și vom proteja bijuteriile arhitectonice ale Sectorului 1”

#News