Gabriela Firea / Foto: Facebook Gabriela Firea

Primăria Capitalei a anunțat convocarea unei ședințe de Consiliul General în data de 7 septembrie 2020, începând cu ora 11:00. Întrucât regulile stabilite de DSU interzic participarea a mai mult de 20 de persoanei într-un spațiu închis, ședința va putea fi văzută online pe site-ul PMB.

Principalele puncte pe ordinea de zi vor fi testarea gratuită a profesorilor și a elevilor, odată cu începerea noului an școlar, cât și o serie de proiecte ce vizează persoanele defavorizate financiar. „Supa Comunitară” este un proiect menit să vină în ajutorul celor săraci, Primăria Capitalei dorind, de asemenea, mărirea alocației pentru hrană.

Un alt punct de interes al ședinței ce se va desfășura mâine este acordarea titlului de Cetățean de Onoare unor personalități din domeniul științei, însă și culturii.

Primăria Capitalei anunță proiecte noi

„Pentru a respecta prevederile Hotararii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta nr. 30/16.06.2020, care interzice participarea la evenimente in spatii inchise, cu exceptia celor care se desfasoara cu participarea a cel mult 20 de persoane si cu respectarea regulilor de distantare fizica, publicul si reprezentantii mass-media vor avea acces la lucrarile sedintei on line, pe site-ul www.pmb.ro, incepand cu ora 11,00.

In deschiderea sedintei, Primarul General va oferi detalii despre unele dintre cele mai importante proiecte de hotarare ce urmeaza a fi supuse votului, printre care testarea gratuita a elevilor, profesorilor si cadrelor medicale.

Alte proiecte de hotarare vizeaza categoriile defavorizate din Capitala, pentru care se propune atat cresterea alocatiei de hrana cat si dezvoltarea unui nou program, “Supa Comunitara”.

Un alt proiect urmareste continuarea programului de consolidari si alte 7 proiecte de hotarare propun conferirea titlului de Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti unor personalitati marcante din domeniul stiintei si al culturii”, anunță Primăria Capitalei, într-un comunicat.

Pentru mai multe detalii: http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB/sedinte/ordinea_de_zi/ordinea_de_zi.php

Citește și: Gabriela Firea, despre lucrările din București. Avans, fără artificii!

#News