Avram Iancu va încerca să înoate fluviul Rin în 35 de zile

Înot pentru Schengen, înot pentru România, a spus Avram Iancu

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani devenit celebru pentru performanţele sale la înotul în ape deschise, vrea să traverseze întreg fluviul Rin, într-o provocare de 35 de zile. Românul va începe cursa de 1.035 de kilometri, din Germania în Olanda, duminică dimineață. „Întregul meu efort va fi dedicat în exclusivitate aderării României la spațiul Schengen”, spune înotătorul, potrivit digi24.ro.

În aproximativ 35 de zile de înot sper să reuşesc să străbat cei 1.032 de kilometri marcaţi ai acestui fluviu care străbate inima Europei, spune înotătorul Avram Iancu



Startul în aventura pe fluviul Rin este programat pentru duminică, 16.07.2023, la ora 10:00, la Podul Vechi din Constance (Germania).”A venit timpul să mă întreb, din nou, ce anume pot să fac eu pentru ţara mea şi nu ce poate să facă ţara pentru mine. A sosit timpul pentru înotul principal al sezonului. Voi înota întregul curs al Rinului, de la începutul marcării kilometrice a fluviului, adică de la Vechiul Pod din Konstanz (Germania) şi până la vărsarea acestuia în Marea Nordului, în Olanda. În aproximativ 35 de zile de înot sper să reuşesc să străbat cei 1.032 de kilometri marcaţi ai acestui fluviu care străbate inima Europei”, spune înotătorul Avram Iancu pe site-ul său.

Întregul efort, spune românul, va fi dedicat în exclusivitate aderării României la spațiul Schengen.


Înotul va fi observat oficial, fiind recunoscut și certificat de către cele mai importante organizații mondiale de înot în ape deschise. Observatorul oficial va fi instructorul de înot Radu Ileana din Alba Iulia, în vârstă de 37 de ani, cu o experiență de 14 ani în predarea înotului la Deva și Alba Iulia. Avram Iancu fi însoțit de caiaciști ca suport acvatic, dar și de o echipă de suport terestru. Evoluţia înotătorului va putea fi urmărită pe un sistem modern de livetraker.  Bibliotecar de profesie, Avram Iancu are la activ mai multe performanţe la înotul în ape deschise. În august 2016, bărbatul a traversat înot Canalului Mânecii, iar în vara lui 2017 a înotat întreg cursul Dunării, fără costum de neopren, pe o distanţă de 2.860 de kilometri.

 Reabilitarea Cetății Râșnov, amânată din nou