Reabilitarea Cetății Râșnov, amânată din nou

Lucrările, începute acum trei ani, s-au finalizat cu un proces între constructor și administrația locală

Turiștii care merg să viziteze Cetatea Râșnov în această perioadă se pot bucura doar de o plimbare în jurul fortificației. Porțile acesteia rămân închise, din cauza lucrărilor de reabilitare începute cu mai bine de trei ani în urmă. Acesteau au fost oprite anul trecut, deoarece constructorul a cerut o suplimentare a fondurilor mai mare decât permitea legea, potrivit g4media.ro.

Din acest motiv, în luna decembrie a fost contractată o firmă care să facă expertiza lucrărilor de reabilitare deja realizate și a ceea ce a rămas de restaurat

Pentru proiectul de restaurare a Cetății Râșnov, administrația locală a primit finanțare din fonduri europene în valoare de 17 milioane de lei, cu care ar fi trebuit să se consolideze zidurile și să  reconstruiasca turnurile de apărare. De asemenea, proiectul prevede amenajarea unor muzee și ateliere meșteșugărești, precum și o zonă de spectacole.

“Luna aceasta am primit atât raportul de expertiză a lucrărilor, cât și restul de executat, iar acum ne pregătim să scoatem din nou la licitație lucrările și să putem finaliza în cel mai scurt timp restaurarea Cetății. Dacă nu vor fi contestații, putem, anul acesta, deja, să și demarăm o parte din lucrări. După aceea noi, anul viitor, putem să finalizăm până în luna iunie cam tot ce mai este de făcut, iar în iulie, când începe sezonul cu adevărat, să putem să o deschidem vizitatorilor”, a precizat primarul orașului Râșnov, Liviu Butnariu.

Alertă Salvamont: Fenomen straniu observat peste creasta masivului Vâlcan