Spitalul Județean Sibiu, „sat fără câini”

La ultimul concurs s-ar fi prezentat doar doua candidate care, însă au fost respinse după ce au luat notele 4,25 și 2,40

Conducerea Spitalului Județean din Sibiu a anunțat că găsește director financiar, susținând că de vină este salariul mic, care nu se ridică la nivelul responsabilității poziției, însă nici la așteptările eventualilor candidați. Din acest motiv se propune o mărire a salariului, diferența urmând să fie acoperită de Consiliului Județean Sibiu, anunță Mediafax.ro.

Conform informațiilor oferite pe Facebook de consilierul județean Adrian Echert, membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Clinic de Urgență Sibiu, conducerea unității medicale ar fi decis să organizeze un nou concurs pentru ocuparea postului de director financiar, în urma deciziei de majorare a salariului inițial, cel care îi ținea departe pe eventualii doritori.

Spitalul Județean Sibiu nu își găsește director financiar

La ultimul concurs s-ar fi prezentat, potrivit sursei citate, doar doua candidate care, însă au fost respinse după ce au luat notele 4,25 și 2,40. Din acest motiv, președintele Consiliului de Administrație, Cornel Benchea, a declarat că va fi organizat un nou concurs și că salariul directorului financiar va fi mărit, pentru a putea atrage candidați potriviți responsabilității de a ocupa funcția de manager financiar la Spitalul Județean Sibiu.

„Se va scoate din nou la concurs postul de director financiar, dar pare că salarizarea prevăzută de lege nu este proporțională cu răspunderea. Mai precis 7.000 lei brut și suplimentat de la CJ până la 10.000 lei brut”, a anunțat, pe Facebook, Adrian Echert.

În plus, în următoarea ședință a Consiliului de Administrație se vor pune la punct detaliile pentru organizarea concursului pentru funcția de manager al spitalului. Una din condiții este ca toți candidații să fie absolvenți ai unor facultății medicale, juridice sau economice și să aibă în CV cursuri de perfecționare în management sanitar. De asemenea, se cer cel puțin doi ani vechime în domeniile de studiu menționate anterior.

Citește și: Brașov redevine roșu pentru 14 zile