O stradă din orașul Slănic Prahova s-a prăbușit

Locuitorii din zonă vor fi evacuați

Slanic Prahova
Slanic Prahova sursa foto Primaria Slanic Prahova

O stradă s-a prăbușit la Slănic Prahova, în județul Prahova. În asfalt au apărut cratere uriașe. Cel mai mare risc este ca locuințele a sute de oameni aflate în apropiere să fie distruse, dacă surparea continuă, potrivit digi24.ro.

Întreaga localitate se afla pe un zăcământ uriaș de sare, unde se fac exploatări. Specialiștii avertizează că fenomenul ar putea continua.

Autoritățile fac acum verificări.  Alerta s-a dat joi dimineață, dupa ce o bucată importantă din strada 23 August din Slănic Prahova s-a prăbușit. Imediat, strada a fost închisă total circulației. Autoritățile locale au anunțat Prefectura Prahova și Inspectoratul pentru Situații de Urgență(ISU) Localnicii se tem ca surparea să nu ajungă la blocuri.

Distanța de imobile, spune edilul orașului, este de aproximativ 40-60 de metri, iar fisurile continuă se se extindă.”Nu ne putem da seama de suprafața afectată, nu știm ce este dedesubt. Din câte vedem, a fost vorba despre o cavernă. Circulația a fost oprită pe str. 23 August, așteptăm intervenția autorităților competente. Surparea continuă, se extinde, apar noi crăpături”, a declarat primarul orașului Slănic, Costea Daneluș.

 În Slănic Prahova urmează să ajungă și o echipă de specialiști de la București. 

 „Având în vedere situația de urgență produsă în localitatea Slănic din județul Prahova, generată de tasarea terenului, urmată de formarea unui crater cu adâncimea de aproximativ 2 m pe o suprafață de peste 60 de mp, la nivelul MAI a avut loc o analiză prin care secretarul de stat, șef al DSU, dr. Raed Arafat, a dispus trimiterea la fața locului a unei echipe formată din personal DSU și IGSU, urmând ca aceasta să fie completată în cel mai scurt timp cu specialiști în domeniul construcțiilor și minieri. Totodată, a fost dispusă și măsura evacuării persoanelor aflate în proximitatea sau în zona afectată până la efectuarea tuturor verificărilor de către specialiștii în domeniu”, au transmis reprezentanții DSU. Cel mai probabil, surparea s-a produs din cauza zăcămintelor de sare din subteran.

Patru adolescenți din Dâmbovița, arestați preventiv pentru viol