Guvernul a aprobat ajutoare de urgență de peste 900.000 de lei

218 familii şi persoane singure vor fi ajutate

Sursa foto: Pixabay

Ajutoare de urgenţă în cuantum total de 929.100 de lei au fost aprobate joi, 29 septembrie, de Guvernul României.

Acestea sunt destinate sprijinirii a 218 familii şi persoane singure, care fie se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii sau fenomene meteorologice periculoase, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială.

219.500 de lei pentru familiile și persoanele afectate de incendii

O sumă de 219.500 de lei a fost alocată pentru 36 familii şi persoane singure aflate în situaţii de necesitate cauzate de incendii, arată un comunicat al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, citat de AGERPRES.

Judeţele vizate sunt: Argeş, Bacău, Botoşani, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Suceava, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

De asemenea, 4 familii care se confruntă cu situaţii de necesitate cauzate de fenomene meteorologice periculoase, din judeţele Giurgiu şi Satu Mare, vor beneficia de suma de 13.300 de lei.

Ajutoarele de urgență vor fi suportate de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale

178 familii şi persoane singure care se confruntă cu situaţii deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariţia sau sporirea riscului de excluziune socială vor primi în total 696.300 de lei.

Acestea locuiesc în judeţele: Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

Menționăm și că suma necesară pentru plata ajutoarelor de urgenţă se suportă din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Citește și Polițiștii din Bistrița-Năsăud au confiscat cherestea în valoare de 172.000 de lei