Actorul Alexandru Arșinel ne-a părăsit

Actorul Alexandru Arşinel ar fi decedat din cauza unor probleme cardiace

Actorul Alexandru Arșinel a murit joi, la vârsta de 83 de ani. Acesta era internat la Spitalul Universitar de Urgență din București, iar surse medicale au declarat că, la baza decesului, stau probleme cardiace.

Marele actor român se afla internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti din, 15 septembrie, pentru a trata leziunile de decubit de care suferea.

La vremea aceea, reprezentanții spitalului justificau transferul personalității de cultură la ATI prin istoricul medical bogat al acestuia, fapt care impunea o supraveghere atentă a actorului.

Amintim, totodată, că Alexandru Arșinel a suferit o operație pe cord anul trecut, iar în urmă cu 9 ani, actorul a beneficiat de un transplant renal în aceeași zi în care se înscrisese pe lista de așteptare, fapt care a stârnit un val de critici la adresa sa.

Cine a fost Alexandru Arșinel

Alexandru Arșinel a fost un actor român de comedie, apărând adesea pe micile ecrane alături de Stela Popescu, cu care a jucat în filme precum „Cine e Didina?”

Actor de teatru și film, dar și fost director al Teatrului de revistă „Constantin Tănase” din București, acesta a devenit cunoscut publicului larg prin intermediul a numeroase producții cinematografice și seriale TV precum „Vacanță la mare”, „Vară sentimentală”, „Colierul de turcoaze” etc.

Cu o bogată activitate în teatru, film, televiziune si teatru radiofonic, Alexandru Arșinel a câștigat numeroase premii, dintre care amintim Premiul Special UNITER pentru Teatrul de Revistă (2000); Premiul de Excelență și Premiul de Popularitate la Categoria „Actori la Gala Celebrităților Anului 2010; Premiul Special „Ambasadorul Teatrului Românesc” la Gala Premiilor VIP.

Cetățean de onoare al Bucureștiului

Printre oficialii care deplâng trecerea în neființă a marelui actor român se numără și Ministrul Familiei, Tineretului și Egalitatii de Șanse, Gabriela Firea:

„Ce veste tristă pentru întreaga lume artistică și pentru iubitorii de teatru.

Maestrul Alexandru Arșinel a plecat din această lume, lăsând în urma regretele noastre.

Sunt onorată că în perioada în care am fost primar general am reușit să-i aduc o bucurie acordându-i titlul de cetățean de onoare al
Bucureștiului. Un gest mărunt pentru măreția domnului Arșinel.

Transmit condoleanțe doamnei Arșinel și întregii familii.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”