Un tată care și- a agresat sexual de 16 ori fata, arestat preventiv în lipsă și dat în urmărire națională

Adolescenta, în vârstă de 14 ani și-a reclamat părintele la Poliție

Viol
viol sursa foto pixabay

Un bărbat din Iași a fost arestat în lipsă și este dat în urmărire națională, pentru că și-ar fi violat fiica de 16 ori. Adolescenta, în vârstă de 14 ani și-a reclamat părintele la Poliție, la mijlocul lunii trecute. Relațiile intime forțate ar fi avut loc atât în locuri publice din Iași, cât și în vacanțe în străinătate petrecute cu familia, potrivit digi24.ro.

Fata de 14 ani i-a povestit mamei sale tot ce fusese nevoită să îndure timp de 3 ani. Imediat, femeia a mers la Poliție

„În data de 12.02.2024, mama unei persoane vătămate minore a sesizat organele de cercetare penală, cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 14 ani, i-a adus la cunoștință că tatăl său, începând cu anul 2021, a atins-o de mai multe ori în zonele intime, întreținând, totodată, cu ea raporturi și acte sexuale împotriva voinței sale. În urma cercetărilor efectuate, prin ordonanța din data de 01.03.2024, a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de tatăl persoanei vătămate minore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de viol săvârșit asupra unui minor în formă continuată, prev. de art. 2181 alin. 2 și alin. 4 lit. a Cod pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Cod Penal (16 acte materiale, din care unul în forma tentativei), și corupere sexuală a minorilor, prev. de art. 221 alin. 4 Cod pen., ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Cod Penal”, a declarat procurorul Ștefan Fânariu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

În total, adolescenta ar fi fost violată de 16 ori de tatăl ei. Relațiile intime forțate ar fi avut loc atât în locuri publice, cât și în vacanțele petrecute în străinătate, cu familia.

Ultima dată, el și-ar fi violat fiica la sfârșitul lunii ianuarie. Două săptămâni mai târziu, fata i s-a destăinuit mamei. Pe 07.03.2024, Judecatoria Iasi a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru o perioada de 30 zile, pentru săvârșirea infracțiunii de viol săvârșit asupra unui minor.

„În final, s-a mai reținut că, la data de 27.01.2024, inculpatul ar fi constrâns-o pe fiica sa minoră să îi efectueze un act sexual oral, dar și să suporte, la rândul său, alte acte sexuale. Față de neprezentarea inculpatului la procedurile judiciare, la data de 07.03.2024, Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Iași a admis cererea organelor de urmărire penală și a dispus arestarea preventivă în lipsă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului aferent, pentru săvârșirea infracțiunii de viol săvârșit asupra unui minor în formă continuată, prev. de art. 2181 alin. 2 și alin. 4 lit. a Cod pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Cod Penal”, a declarat procurorul Ștefan Fânariu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Deoarece este de negăsit, bărbatul a fost dat în urmărire națională, iar fotografia lui apare și pe site-ul Poliției Române. Oricine poate furniza informații despre acesta este rugat să se adreseze celui mai apropiat post de Poliție.Mircea Fechet: Vrem să renunțăm treptat la programul Rabla Clasic