Control
Control Sursa foto ANSVSA.ro

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au controlat peste 700 de unităţi de catering care livrau produsele alimentare către vârstnici, elevi sau pacienţi, fiind date amenzi de peste 600.000 de lei, potrivit ziare.com.

Pentru opt unităţi a fost suspendată activitatea, iar pentru alte patru aceasta a fost interzisă.

Reprezentanţii ANSVSA au transmis că aceste controale au avut loc în perioada 17 februarie – 4 martie. Ele au vizat spaţiile, facilităţile şi echipamentele pentru prepararea mesei în incinta unităţilor de tip catering. „La baza acestor acţiuni de control, a stat principiul asigurării unui nivel înalt de protecţie a sănătăţii consumatorilor, având în vedere riscul pe care îl reprezintă prepararea şi livrarea produselor culinare (alimente gata pentru consum – mâncăruri gătite, salate, sosuri etc) către colectivităţi mari de consumatori, inclusiv către categoriile de persoane vulnerabile (copii de vârstă preşcolară, elevi, vârstnici, persoane cu dizabilităţi, persoane spitalizate etc)”, au precizat reprezentanţii ANSVSA.

Ei au adăugat că au fost controlate 708 de unităţi şi au fost date 82 de amenzi, în valoare de 607.600 de lei

„Totodată, au fost emise 8 ordonanţe de suspendare a activităţii, 4 ordonanţe de interzicere a activităţii şi s-a dispus măsura de reţinere oficială/ sechestru pentru o cantitate de 333 de kg de produse alimentare”, a menţionat ANSVSA. Mircea Fechet: Vrem să renunțăm treptat la programul Rabla Clasic