Român prins în flagrant cu substanțe toxice de un milion de euro furate din Italia

El a fost reținut pentru 24 de ore după ce a fost prins transportând peste 4.400 de flacoane de substanțe toxice

Un bărbat de 51 de ani din Arad a fost reținut pentru 24 de ore după ce a fost prins transportând peste 4.400 de flacoane de substanțe toxice (insecticid) de contrabandă. Marfa valora pe piață un milion de euro, potrivit ziare.com..

Ancheta se desfășoară în colaborare cu Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF).

Potrivit IPJ Timiș, la data de 6 iunie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Timiș au depistat în trafic, în flagrant delict, pe strada Gelu din municipiul Timișoara, un autoturism și o autoutilitară, în care se aflau 5 barbați, cu vârste cuprinse între 21 și 51 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de tăinuire la furt și trafic de produse sau substanțe toxice.

„În urma efectuării controlului autovehiculelor, în habitaclul autoutilitarei au fost descoperite 221 de cutii cu insecticid, fiecare cutie conținând 20 de flacoane, a câte 200 de ml de substante toxice, produsele fiind oferite spre vânzare la prețul de 18 euro/flacon, existând suspiciunea că acestea ar fi fost sustrase la data de 28 martie 2023 din Italia, valoarea de piață a produselor sustrase fiind de peste 1.000.000 de euro”, a transmis IPJ Timiș. Un bărbat de 51 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de tăinuire la furt și trafic de produse sau substanțe toxice, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Închisoare cu executare pentru o femeie din Râmnicu Vâlcea care a condus fără permis