Al Pacino a împlinit 80 de ani pe 25 aprilie. Nașul „Don” Vito Corleone rămâne și în 2020 cel dintâi. Pentru mine și pentru mulți dintre noi, Al Pacino nu este doar un actor. Rămâne un portret de familie atipic, remarcabil. Un studiu de caracter. O lecție de realizare de filme și o inspirație pentru generații de actori, regizori, scenariști și producători.

Nu doar de ziua lui, nu doar la 80 de ani, Al Pacino rămâne o reprezentare atemporală a zeci de ani de Broadway. Hollywood. Și nu numai.

Aș putea revedea orice film cu Al Pacino, oricând, la orice oră. Pe perioadă de pandemie sau în deplină libertate. Și, dacă ar fi să revăd, aș realege The Godfather. Nu știu și nu cred să existe un film mai cunoscut sau mai faimos decât acesta. Nu cred să existe un film care să fi avut mai multe parodii. Amuzante, obscure, inteligente, puerile. Nu cred să fi existat vreodată un film care să fi fost citat la fel de mult ca acesta. Răspunsul este că nu există un film sau un actor care să fi avut atât de mult impact. Să te facă să reții replici întregi, scene întregi, imagini, nervi.

Actorul s-a bucurat de o carieră care se întinde pe parcursul a zeci de ani, începând din anii ’60 și, da, continuă până în zilele noastre. The Godfather, Scarface, Once Upon A Time… La Hollywood și The Irishman sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute filme ale actorului.

Dincolo de talent, faimă sau ambiție, rămâne sinceritatea. Și un citat care m-a amuzat mereu:

”La 20 de ani locuiam în Sicilia și vindeam singurul lucru pe care îl aveam: corpul meu. O femeie mai în vârstă decât mine îmi dădea mâncare și un acoperiș în schimbul favorurilor sexuale”, declara Pacino, într-un interviu pentru New York Post.

Nu e vorba doar de intimități și bârfe, e vorba de o sinceritate la fel de dură și de exactă. Ca fiecare rol. Doar că, dincolo de roluri, sinceritatea e parte din viață. La fel ca fiecare vârstă împlinită.

Este și va rămâne nu doar un actor, ci un om sincer, carismatic, un exemplu pentru generații de actori. Poate chiar omul și actorul generației sale.

Citește și: Prietenii care rămân pe vremea lui coronavirus

#News

Foto