Victor Ponta - foto: Realitatea.net

Ponta îi sare din nou în cap lui Orban. Nu e un lucru nou.

Dar să o luăm cu începutul, ca să înțeleagă toată lumea.

Telefonul fără fir dintre Ungaria și România

O anumită deputată din parlamentul ungar, membră a opoziției, ar fi fost atacată verbal după ce ar fi cerut explicații în legătură cu materialele sanitare trimise în România. Ambasadorul român în Ungaria, Marius Lazurca, i-ar fi trimis acesteia un mesaj de susținere. După care, luminile reflectoarelor ar fi căzut chiar pe ambasaborul Lazurca, căruia ministrul ungar de Externe, Szijjártó Péter, i-ar fi spus în felul următor:

”Probabil de aici nu se poate coborî mai jos. Este şocantă isteria mincinoasă evidentă a ambasadorului român”, a scris ministrul ungar de Externe.

Și-ajungem cu firul poveștii la Victor Ponta care, simțind nevoia să-și exprime opiniile, folosește prilejul pentru a-l discredita pe Ludovic Orban. Motivul? Nu i-a ținut parte lui Lazurca!

„Un Ambasador al României reprezintă Statul şi Poporul Român. Atunci când este atacat şi jignit de un oficial al altei ţări consider că este OBLIGAŢIA noastră să ne apărăm ambasadorul – şi să cerem să fie respectat! Situaţia recentă de la Budapesta necesită o reacţie imediată şi fermă de la Bucureşti. Niciodată, în perioada în care am fost prim-ministru, nu am acceptat că Ambasadorii României să fie trataţi altfel decât aşa cum este normal pentru statutul şi prestigiul tarii noastre! Respectul se impune şi se apară de fiecare ţară – şi România nu trebuie să accepte altceva. În faţa tăcerii ruşinoase a Guvernului PNL, simt nevoia să iau eu apărarea Amabasadorului României la Budapesta în faţă unui atac total disproporţionat şi jignitor”, a scris Victor Ponta.

Ponta, despre Orban: „o slugă a tuturor intereselor din afară Românie”

De asemenea, Ponta nu s-a oprit aici, ci a continuat numindu-l pe Orban: ”o slugă a tuturor intereselor din afară României, un individ care patronează înstrăinarea pădurilor şi grâului românesc, care vinde cetăţeni români că să muncească pentru Agricultură altora în timp ce în ţară noastră culturile sunt distruse de seceta şi de nepăsarea criminală a propriilor guvernanţi”.

”Îl cunosc însă pe Ambasadorul Lazurca – un diplomat care a reprezentat România şi românii cu demnitate şi profesionalism şi la Chişinău şi la Budapesta! Dacă Guvernul Orban de la Bucureşti este atât de laş încât nu îşi apară Ambasadorul de la Budapesta- este necesar să îl apărăm noi, românii”, a adăugat Ponta.

Citește și: Marcel Ciolacu: „ZERO încredere în actualul guvern!”

#News