Costi Ţitiriga împlinește 17 ani în luna mai, stă la centrul de plasament din Râmnicu Vâlcea și, de câțiva ani încoace, se ocupă de animalele fără stăpân.

Cum adică ”se ocupă”? o să întrebați. ”E doar un copil, și-ncă unul din orfelinat”.

Adevărat. Doar că, la dorința lui de a ajuta s-a adăugat înțelegerea de care se bucură din partea conducerii orfelinatului. Și a direcţiei pentru protecţia copilului, care l-au lăsat să-și urmeze pasiunea.
Pentru că nu poate fi vorba decât de pasiune și de dragoste pentru animale, în condițiile în care, de câțiva ani buni, Costi salvează pisici și căței, le găsește familii și-adună fonduri pentru a le îngriji/hrăni.

Cea mai nouă misiune e aceea de a hrăni și a găsi familii pentru cei 67 de câini de la Adăpostul public din Băbeni. Mizerie, suprapopulare și mâncare insuficientă e ce a găsit când s-a dus la adăpost. Așa că a început strângere de fonduri pe Facebook. Plus: căutare de voluntari pentru a face curățenie. Ceea ce a reușit. Plus persoane din Germania, Marea Britanie şi Franţa, dispuse să adopte dintre căței, când restricțiile vor fi ridicate.

Recunosc, sunt suspicioasă din fire când vine vorba despre strângeri de fonduri. Am văzut și-am auzit de prea multe jocuri, de-a lungul timpului. Așa că i-am vizitat contul de Facebook.

De câțiva ani încoace, constanta pe contul lui sunt căței și pisici. Salvate, adunate de pe stradă, îngrijite, date spre adopție. Băiatul ăsta a salvat ce a putut, cum a putut, ținând cont de faptul că a început să se implice acum măcar vreo 3 ani. Când avea aproape 14, adică.

Ce își dorește?

”Luna viitoare fac 17 ani, nu am crescut alături de mama şi tatăl meu, aşa că am învăţat singur să iert şi să iubesc. Mă simt fericit că, la vârsta mea, am reuşit să salvez sute de câini, pisici, să le hrănesc şi  să le ofer o viaţă mai bună! Îmi doresc să fac mereu asta. Sunt fericit că lumea încă se implică în protecţia animalelor, chiar dacă a apărut acest virus şi că mulţi salvatori îşi continuă activitatea… În urma postărilor mele făcute pentru promovarea câinilor din Adăpostul public Babeni, mai multe persoane din Germania, Marea Britanie, dar şi Franţa, s-au implicat în adopţia acestor animale”.

Reiau. E vorba despre un copil. Care ne învață că nu e nevoie să fii nici adult, nici bogat, pentru a fi, înainte de toate, om.

Citește și: Altfel de oameni pe Facebook: Marie Jeanne și niște pisici

#News