Bebeluș mort după ce mama lui i-a dat un medicament mult prea puternic

Mama i-a administrat Tramadol, medicament interzis copiilor sub 14 ani.

Sentinta
Sentinta

O femeie din Alba a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Ea și-a omorât, fără să vrea, fetița de 11 luni, după ce i-a dat un medicament mult prea puternic, potrivit digi24.ro.

Copilul făcuse febră și, din proprie inițiativă, mama i-a administrat un supozitor intrarectal.  Potrivit datelor de la dosar, moartea fetiței a fost violentă, cauza fiind intoxicația acuta cu Tramadol, medicament interzis copiilor sub 14 ani.

Incidentul a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie 2019. Fetița avea febră, motiv pentru care mama i-a dat, în primă fază, un sirop folosit pentru bebeluși. Seara, văzând că febra persistă, femeia i-a administrat micuței, fără să consulte niciun medic, un supozitor intrarectal cu Tramadol 100 mg, pe care îl primise de la o femeie, pe stradă, cu câteva zile înainte. A doua zi dimineață, femeia și soțul ei au observat că fetița era inconștientă, așa că au sunat la 112.

Echipajul de ambulanță a resuscitat-o pe micuță zeci de minuțe, fără niciun rezultat. Polițiștii au ridicat 3 supozitoare, în folie de aluminiu, dintre care o poziție desigilată

Potrivit expertizei medico-legale de autopsiere a victimei minore, moartea fetiței de 11 luni a fost violentă și s-a datorat intoxicației acute cu Tramadol. În motivarea Judecătoriei Sebeș, făcută publică pe portalul just.ro, s-a apreciat că femeia nu și-a omorât cu intenție copilul. Potrivit propriilor declarații, inculpata nu știe să scrie și să citească, așa încât și dacă ar fi avut la dispoziție prospectul medicamentului Tramadol 100 mg (supozitoare) nu ar fi putut să își dea seama de contraindicația expresă din cuprinsul acestuia, de a nu fi administrat copiilor sub 14 ani. Femeia a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Accident rutier grav în Gorj, soldat cu un mort și doi răniți