Șofer de TIR din Sibiu, reținut pentru contrabandă cu țigări

În semiremorca camionului au fost descoperite aproape 400.000 de țigarete de contrabandă

Tigari
Tigari sursa foto pixabay

Un șofer din Sibiu a fost reținut 24 de ore, după ce a fost oprit de polițiști. Bărbatul se afla la volanul unui TIR, iar în semiremorca lui oamenii legii au descoperit aproape 400.000 de țigarete de contrabandă, potrivit digi24.ro.

Bărbatul de 30 de ani din Poiana Sibiului a fost oprit de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice miercuri, în jurul orei 09:30, pe strada Gării din orașul Săliște, județul Sibiu.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au depistat în semiremorcă 399.000 de țigarete, în valoare de 399.000 de lei, produse despre care există bănuiala că nu ar fi fost plasate sub un regim vamal, neavând aplicate timbre fiscale care să ateste plata taxelor și accizelor pe teritoriul României”, a transmis IPJ Sibiu pentru sursa citată.

Pe numele bărbatului, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru contrabandă și au confiscat întreaga cantitate de țigări.

„În baza probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente pentru aplicarea unei măsuri preventive în consecință”, mai transmite IPJ Sibiu.

Cercetările în acest caz continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște.

Accident rutier grav în Gorj, soldat cu un mort și doi răniți