Sursa foto: Poliția Română

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud au efectuat joi șase percheziții. Acestea s-au soldat cu trei persoane reținute și zeci de sancțiuni silvice aplicate.

De asemenea, polițiștii bistrițeni au confiscat cherestea în valoare de peste 172.000 de lei.

Transport fictiv de cherestea în Bistrița-Năsăud

„Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică au pus în aplicare 6 mandate de percheziţie, într-un dosar de fals informatic şi falsificarea unei înregistrări tehnice. Activităţile au fost desfăşurate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa.

Astfel, în luna august 2022, administratorul unui depozit de cherestea din Bistriţa ar fi înregistrat un transport fictiv, pentru cantitatea de 41 de metri cub de cherestea, către o altă societate care desfăşoară activităţi similare, cu sediul în Lunca Ilvei. Transportul ar fi fost înregistrat ca efectuat de administratorul unei societăţi comerciale de transport, din Şanţ”, informează IPJ.

Polițiștii au aplicat amenzi de 33.000 de lei

Potrivit AGERPRES, percheziţiile au fost efectuate la locuinţele unor persoane fizice şi la sediile a trei societăţi comerciale din localităţile Lunca Ilvei, Şanţ şi Bistriţa. În urma controalelor, poliţiştii au dispus confiscarea a 198 de metri cub de cherestea. Valoarea materialului lemnos depășește suma de 172.000 de lei.

În plus, au fost aplicate și 34 de sancţiuni contravenţionale la regimul silvic, în cuantum total de 33.000 de lei. Motivul: nerespectarea Legii 171/2010. Polițiștii au ridicat documente contabile cu valoare probatorie, cinci telefoane mobile şi un laptop.

Administratorii celor trei societăţi comerciale au fost conduşi la audieri. Faţă de aceştia s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Citește și Proteste pro-avort, cu mii de participanți, în Ungaria