Pixabay

Guvernul a aprobat, joi, modificarea hotărârii privind prelungirea stării de alert, astfel încât nunțile și botezurile să se poată desfășura până la ora 2.00 noaptea, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Cum sezonul nunților și botezurilor se află chiar la început această veste nu poate decât să bucure, atât pe petrecăreți, cât și pe organizatorii de astfel de evenimente.

„În şedinţa de Guvern de astăzi am modificat HG pentru prelungirea stării de alertă, cu un lucru bun, o veste foarte bună, în ceea ce priveşte nunţile  şi botezurile, ele pot să rămâă deschise până la ora 2.00 noaptea”, a anunţat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern. Executivul a precizat că decizia a fost luată la propunerea CNSU. „La propunerea CNSU, a fost aprobat în şedinţa de Guvern ca evenimentele private, de tipul nunţilor, botezurilor etc. să poată fi desfăşurate în restaurant până la ora 2.00, prelungindu-se astfel programul restaurnatelor, doar pentru evenimente private cu două ore”, a transmis Guvernul.

Câte persoane pot participa la evenimentele private

Potrivit Hotărârii adoptate săptămâna trecută, de pe 1 iunie, evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive, parastase) sunt permise cu participarea a maxim 70 de persoane în spațiile deschise sau cu maxim 50 de persoane în spațiile închise, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 cazuri la mia de locuitori și sunt respectate măsurile sanitare.

Însă, dacă organizatorul decide ca evenimentul să aibă un număr mai mare de participanți, toți aceștia trebuie să prezinte (pe lângă dar) și dovada de vaccinare împotriva Covid, pentru care ua trecut 10 zile de la schema completă, dar și să aibă asigurată o suprafață de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană.

Rămâne de văzut câți dintre cei care aveau programate nunțile în 2020 vor reuși să se încadreze în acest sezon, dar și câți vor decide să mai aștepte, încă un an, poate doi. Asta dacă nu s-au ocupat deja de partea oficială a mariajului, iar acum urmează doar nunta propriu-zisă.

Citește și: „Baby boom” de pandemie, în România