Ludovic Orban

Se pare că premierul Ludovic Orban va fi scos la tablă și „ascultat” în cursul zilei de astăzi. Da, exact ca la școală. Cei de la PRO Europa au decis că-și doresc un raport complet din partea premierului, unde să se explice ce se va întâmpla cu economia și ce soluții viabile are guvernul pe care îl conduce pentru redresarea acesteia.

Acestea fiind spuse, astăzi, în jurul orei 16:00, Ludovic Orban ar fi așteptat să se prezinte în plenul Camerei Deputaților, pentru a-și prezenta măsurile pe care intenționează să le ia.

Însă Ludovic Orban are lucruri mai importante: starea de alertă

Cu toate că economia este foarte importantă bunei dezvoltări de țară, cea mai importantă problemă pe ordinea de zi a premierului pare să fie tot starea de alertă și răspândirea virusului, pentru a nu ajunge din nou în situația de a ne afla în stare de urgență: un scenariu din ce în ce mai plauzibil, amintind atitudinea cetățenilor din weekend-ul trecut.

„Hotărârea de Guvern conține trei anexe. (…) Hotărârea de Guvern, odată adoptată, va fi trimisă Parlamentului pentru a încuviința starea de alertă și toate măsurile care se dispun în cadrul stării de alertă. În următoarea perioadă, toate ministerele, toate autoritățile care se află în subordinea sau în coordonarea ministerelor, trebuie să fie mobilizate la maxim. (…) Cu cât controlăm mai bine răspândirea virusului, cu atât șansa de a reveni la normalitate este mai mare. Pentru ca să putem adopta noi măsuri de relaxare începând cu data de 1 iunie trebuie ca în perioada aceasta măsurile de relaxare pe care le-am adoptat să nu genereze o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: Războiul dintre PSD și Cîțu se adâncește

#News