Peste 17. 000 de gospodării din Prahova nu au curent electric din cauza viscolului

Mai multe linii de tensiune au fost afectate de condițiile meteorologice severe și au cedat peste noapte.

Viscolul din ultimele ore a lăsat fără curent electric peste 17.000 de familii din 20 de localități, din județul Prahova. Mai multe linii de tensiune au fost afectate de condițiile meteorologice severe și au cedat peste noapte. Trei arbori s-au prăbușit peste carosabil, potrivit digi24.ro.

Peste 17.400 de consumatori din zeci de localităţi ale judeţului Prahova nu au vineri dimineaţă,  alimentare cu energie electrică din cauza problemelor cauzate de condiţiile meteorologice nefavorabile.

Potrivit datelor transmise de Prefectura Prahova, sunt afectate în total trei linii de medie tensiune şi parţial 12 linii de medie tensiune, dar şi 183 puncte de transformare.În urma acestor evenimente, 17.411 consumatori din peste 20 de localităţi nu beneficiază de energie electrică.
„Pe majoritatea drumurilor din judeţ se circulă în condiţii de iarnă. Localităţile care au semnalat probleme la drumurile judeţene sunt Provita de Jos, Sotrile şi Cornu. A fost activat comandamentul de iarnă, iar prefectul şi cei doi subprefecţi ai judeţului se află pe teren, în zonele afectate”, a transmis Prefectura Prahova. De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea a trei arbori căzuţi în municipiul Ploieşti, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministrul Mediului: Bugetul prevăzut pentru panourile fotovoltaice