Traian Ogâgău

Situație controversată la Sângeroz-Băi, unde primarul Traian Ogâgău a fost validat, joi, de Judecătoria Năsăud, care a respins cererile de invalidare formulate de viceprimarul Virgil Dumitru și PSD Bistrița Năsăud. Decizia însă poate fi contestată.

La începutul acestei săptămâni, Ogâgău a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru că a refuzat să sufle în etilotest, precum și prelevarea de mostre biologice. Potrivit legii statutului aleșilor locali, primarii condamnați definitiv își pierd mandatul, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei. Miercuri, prefectul județului, Stelian Dolha a semnat ordinul de încetare înainte de termen a mandatului de primar obținut în 2016.

Reprezentanţii instituţiei au precizat, pentru News.ro, că este vorba despre încetarea mandatului pentru care Ogâgău a fost ales în 2016, întrucât Judecătoria Năsăud nu validase încă mandatul pentru care Traian Ogâgău a fost reales la 27 septembrie 2020.

Cercetat penal

Traian Ogâgău a fost ales cu 65% dintre voturi. Primarul s-a făcut remarcat, în luna septembrie, în urma unei filmări în care își umilea fiica, minoră.  „În urma verificărilor efectuate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud de către poliţişti, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului”, a transmis, la acel moment, Poliţia Judeţeană Bistriţa-Năsăud, potrivit news.ro.

Citește și: Primarul „educator prin umilire”, rămas fără mandat

#News