Cîțu blând, zgârie rău. Se tranșează situația operatorilor economici din subordinea ministerelor

Se pregătește condiționarea acordării sumelor de la buget pentru operatorii economici din subordinea ministerelor

Într-o declarație de presă recentă, premierul Florin Cîțu a amintit de situația operatorilor economici din subordinea ministerelor, astfel că, profitând de ocazie, le-a cerut miniștrilor să analizeze starea în care se află respectivii operatori economici, pe baza unei analize contabile. Termenul limită pentru predarea rapoartelor în cauză este 4 februarie. La acea dată, toate ministerele vor trebui să prezinte un memorandum cu situația din interior.

Florin Cîțu: „Fiecare ministru va trebui să prezinte în guvern un memorandum”

„Ministerele unde există în subordine operatori economici să facă o analiză pe baza rapoartelor contabile a situaţiei financiare. Pe 4 februarie, fiecare ministru va trebui să prezinte în guvern un memorandum care să conţină situaţia actuală a acestor operatori economici, cauzele care au determinat înregistrarea de pierderi, plăţi restante, arierate şi, bineînţeles, un set de măsuri concrete, cuantificabile şi cu termene clare pentru eficientizarea acestor companii.”, a spus premierul Cîțu.

Astfel, premierul Cîțu a mai declarat că, de acum încolo, sumele de la buget se vor cheltui chibzuit, iar cele destinate operatorilor economici din subordinea ministerelor vor fi calculate la sânge și condiționate de respectarea măsurilor impuse.

„Acordarea unor sume de la buget pentru aceşti operatori economici o să fie condiţionată ferm de respectarea măsurilor menţionate în aceste memorandumului”, a mai declarat premierul Florin Cîţu.

Citește și: Kelemen susține redeschiderea școlilor într-un mediu controlat

#News