Kelemen susține redeschiderea școlilor într-un mediu controlat

Liderul uniunii a spus că UDMR va încerca să le impună partenerilor de guvernare redeschiderea școlilor

Liderul UDMR Kelemen Hunor s-a declarat pro redeschiderii școlilor, însă nu oricum, ci beneficiind de un mediu controlat și, de ce nu, extrem de organizat. Pe larg, liderul uniunii a spus că UDMR va încerca să le impună partenerilor de guvernare redeschiderea școlilor începând cu data de 8 februarie a acestui an.

Kelemen Hunor are soluții pentru redeschiderea școlilor fizice

Soluția, potrivit lui Kelemen Hunor este redeschiderea parțială a grădinițelor și a școlilor, astfel încât cei mici să poată învăța într-un mediu controlat atât de cadrele didactice, cât și de medici care ar trebui să supervizeze cazurile de infectări.

„Opinia UDMR – pe care încercăm să o impunem şi partenerilor de guvernare – este că învăţământul clasic trebuie reluat din 8 februarie, semestrul 2 al anului şcolar, în special grădiniţele, clasele primare şi terminale a VIII-a şi a XII-a. Am spus în campania electorală şi susţinem în continuare ceea ce spun experţii în domeniul educaţiei: prin redeschiderea parţială a grădiniţelor şi şcolilor, preşcolarii şi elevii vor învăţa într-un mediu controlat, deoarece cadrele didactice fac tot posibilul ca să respecte regulile de sănătate publică”, a scris Kelemen Hunor pe Facebook.

Kelemen Hunor nu este singurul lider politic care militează pentru redeschiderea școlilor. O opinie asemănătoare, cu toate că exprimată mult mai abrupt și mai lipsit de eleganță a avut și liderul PAUR, George Simion, cel care a declarat că s-a întâlnit astăzi cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru a discuta această problemă „strigentă” a țării noastre. În același mesaj, George Simion a spus că, în momentul de față, putem vorbi de o adevărată „dictatură militară”, amintind de Ordonanța de Urgență de pe masa de tratative care ar urma să reglementeze continuarea școlii în regim online, din pricina evoluției negative a cazurilor de infectare.

Citește și: Simion acuză dictatura militară și cere redeschiderea școlilor

#News