Pelerinajul de Sf. Dimitrie din București, intră sub incidența Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care prevede „organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități”. După incidentele neplăcute de la Iași, se pune întrebarea firească, la ce să ne așteptăm cu privire la pelerinajul de la București.

„Vom discuta cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Romane, vom susține să participe doar locuitorii din București. Sigur, nu se poate face o graniță între București și Ilfov. Dar nu vom permite pelerinaje din alta parte”, a declarat Ludovic Orban la Digi24, joi seara.

Premierul a precizat că preoții și pastorii trebuie să fie un exemplu și să îndemne credincioșii la un comportament corect în contextul evoluției epidemiologice din România, în special, în această perioadă.

„Preoții, pastorii, trebuie să fie un exemplu și îi felicit pe mitropolit și preoții care au îndemnat oamenii la un comportament corect, la Iași. Oamenii țin cont în mare măsură de ce spun preotul, pastorul și e foarte important ca preoții să dea sfaturi bine intenționate oamenilor pentru că sunt unii care bagatelizează acest virus. La nivel mondial au murit peste un milion de oameni. Aceste atitudini ale liderilor de opinie, gândiți-vă ca au fost lideri politici, cum sunt cei de la PSD, care spuneau că nu votează starea de alertă. Cred ca e nevoie de fiecare lider, indiferent ca e un lider economic, am văzut exemple în companii unde activitatea este organizată exemplar, să dea exemple pozitive”, a mai declarat Orban.

Citește și: Vela despre incidentele de la Iași. „Nu există vină sau răspundere. A fost o decizie operativă”

#News