PSD

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis miercuri trimiterea ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind rectificarea bugetară pentru dezbatere şi raport Comisiilor de buget-finanţe. Scopul principal al social-democraților, așa cum au declarat și marți, este acela de a elimina articolul din OUG prin care pensiile „au fost diminuate cu 26%”.

„Probabil că săptămâna viitoare vom avea rectificarea adoptată fără acel articol. Prin urmare, pensiile vor fi majorate cu 40%, conform legii în vigoare, iar Guvernul nu mai are niciun mecanism, niciun fel de tertip, prin care să încerce, oricât de mult şi-ar dori, să evite această majorare de care pensionarii României au foarte mare nevoie”, a spus Simonis, marți, la sediul central al PSD.

Conferinţă de presă susţinută de Alfred Simonis, liderul Grupului #PSD din Camera Deputaților, după şedinţa Consiliului Politic Naţional, la sediul PSD

Publicată de Marcel Ciolacu pe Marţi, 1 septembrie 2020

Premierul le cere parlamentarilor să fie responsabili

„Și așa am făcut eforturi extrem de mari pentru a găsi resurse să creștem veniturile unor categorii importante, să creștem punctul de pensie, să găsim resurse pentru a susține creșterea alocațiilor pentru copii, pentru administrațiile locale pentru a putea face față în lupta cu pandemia.

Declaraţii de presă

Declaraţii de presă susținute de premierul Ludovic Orban

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Miercuri, 2 septembrie 2020

Proiectul a fost votat de mult. Nu a avut la bază nimic, niciun fel de analiză, de prognoză. A fost adoptat într-o perioadă în care nu era pandemie, nu era criză economică. Trăim într-o nouă realitate. PSD trebuie să înțeleagă că acest mod iresponsabil de a face politică nu mai poate continua, pentru că va face rău fiecărui român”, a declarat Orban, miercuri.

Citește și: Marcel Ciolacu: „PSD nu acceptă ca Guvernul PNL să își bată joc de profesori și pensionari!”

#News