Marcel Ciolacu/Foto: George Călin

La 1 septembrie profesorilor și pensionarilor trebuia să li se acorde o majorare a veniturilor. În contextul pandemiei, Guvernul Orban nu a reușit să îndeplinească aceste prevederi conform legii, 14 la sută profesorilor, respectiv 40% pensionarilor. Astfel, Marcel Ciolacu a luat atitudine, într-o postare pe Facebook, prin care anunță că „PSD nu acceptă ca Guvernul PNL să își bată joc de profesori și pensionari!”, propunând totodată acordarea unui bonus celor din „prima linie” a educației.  

„Propunem acordarea unui bonus salarial pentru profesori și personalul școlar auxiliar, pentru că și ei sunt acum în linia întâi odată cu deschiderea școlilor, dar și respectarea legii în privința creșterii pensiilor.

Orban are majoritate în Parlament împreună cu aliații săi USR, PMP și UDMR. Să își asume respingerea acestor propuneri și să nu mai caute vinovați pentru că nu mai au nicio scuză.

Sau aveți majoritate numai când vreți să rămâneți pe funcții?!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

PSD nu acceptă ca Guvernul PNL să își bată joc de profesori și pensionari! De asta propunem acordarea unui bonus…

Publicată de Marcel Ciolacu pe Miercuri, 2 septembrie 2020

Reamintim, punctul de pensie trebuia să crească cu 40%, însă guvernații au declarat că, acum, se poate cu doar 14%. Concret, de la 1.265 de lei la 1.442 de lei.

În ceea ce privește majorarea salariilor din învățământ, aceasta a fost amânată cu un an, până în septembrie  2021.

„Banii au fost prevăzuți în buget dar între timp avem o altă categorie de cheltuieli care sunt absolut necesare. Față de bugetul inițial în Sănătate a fost nevoie de o creștere de aproximativ 9 miliarde de lei pentru a face față provocărilor generate de epidemie”, a explicat premierul, într-o conferință de presă, în urmă cu trei săptămâni.

Citește și: Fără bani, profesorii nu vor la școală

#News