Korodi Attila este candidatul UDMR la Primăria Miercurea Ciuc și vine cu o campanie inedită: o campanie în limba română și pentru limba română. Deși reprezintă vocea unei minorități și deși ștampila pe care o speră este cea de pe partidul etnicilor maghiari, Korodi Attila pare să nu fi uitat de țara în care se află.

”O prioritate absolută este de a-i ajuta pe tinerii noştri să-şi însuşească limba română într-un mod practic, adecvat, pentru că aşa pot fi mult mai competenţi pe piaţa muncii şi este un element de bază pe care trebuie să-l avem în vedere în anii următori”, a declarat Korodi, marţi, într-o conferinţă de presă.

Se insistă pe tineretul maghiar și pe faptul că limba română tinde să fie ”uitată” sau ignorată.

”Avem nevoie de un sistem educativ foarte eficient şi bine poziţionat în peisajul actual, însemnând că la ora actuală, pe lângă priorităţile actuale şi investiţiile care există, trebuie să completăm aceste investiţii cu întărirea laboratoarelor şcolare de chimie, de fizică, care să susţină educaţia tehnică, educaţia orientată spre faptică, pentru că în ultimii mulţi ani de zile este o lipsă acută de echipamente de bază în aceste laboratoare.

Totodată, vrem să investim în atelierele şcolare de la şcolile de ucenici şi liceele tehnice, pentru că, fără o tehnologie adecvată, ei nu au cum să fie competitivi pe piaţa muncii atunci când termină şcoala, care este orientată tocmai în a-i învăţa, de a le da o meserie tinerilor”, a afirmat Korodi.

S-a discutat mereu despre faptul că Transilvania a rămas un spațiu de interes pentru Ungaria. S-a discutat și s-a pus accent pe discriminare. Și asta pe ambele fronturi. Și totuși: dincolo de stereotipuri și de eternele glumițe nesărate, de politică și de teritorii, sunt oameni care încearcă să găsească liniște, echilibru și siguranță.

Sau este vorba doar de o strategie?

Citește și: PSD, ferm pe poziții. Vrea eliminarea articolul din OUG prin care pensiile sunt „tăiate”

#News