Aproape 4% din populația țării a căpătat imunitate la Covid-19, arată ultimele date analizate de Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) și Institutul de Sănătate Publică, după interpretarea analizelor a aproape 8.000 de români, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Într-un interviu acordat Europa FM, Nelu Tătaru a precizat că România este sub nivelul european în ceea ce privește imunizarea la noul coronavirus.

„Dintre aceste seruri reziduale au fost lucrate, la nivel de INSP, 7.832, din care doar 303 sunt pozitive, de unde o rată de imunizare de 3,86%. Media europeană și țările care au avut o infectare mai mare au raportat 5-6% imunizarea. Pentru o trecere prin boală, noi avem o imunizare mică în acest moment ca procent”, a declarat Nelu Tătaru, la Europa FM

La jumătatea lunii august, președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila preciza „probabil că circa jumătate de milion de oameni din România au trecut deja prin boală, dar dacă ne gândim procentual, asta înseamnă undeva în jur de 2,5% și asta înseamnă că avem un coeficient de multiplicare între 8 și 10, între numărul de cazuri diagnosticate și numărul real de cazuri. Acest lucru a fost dovedit în toate țările care și-au încheiat studiile de seroprevalență”. În acest ritm, România va putea să se imunizeze natural în 15 ani.

Bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns, miercuri, la 89.891 de infectări și 3.721 decese. În ultima zi au fost depistate pozitiv 1.298 de persoane, iar 40 de pacienți COVID-19 au decedat. Alți 675 de oameni au fost reconfirmați în urma retestărilor.

Citește și: Rafila: „Imunizare naturală abia peste 15 ani”

#News