Emil Boc

Măsurile lui Boc

Emil Boc este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai iubiți și mai apreciați primari din România – cu o putere de regenerare fantastică. Nu numai că a reușit să-și refacă imaginea după ce Traian Băsescu l-a transformat în calul său de bătaie pe vremea când acesta l-a numit premier, însă a reușit să refacă de la zero și imaginea orașului Cluj. Astfel că măsurile luate de către acesta s-au dovedit a fi prielnice bunei dezvoltări, transformând Cluj-Napoca într-unul dintre cele mai frumoase orașe din țară într-un timp destul de scurt.

Transportul în comun, redus și la Cluj

Pe vremea Coronavirusului, nimeni nu poate face minuni, însă. Așa că Boc, ca oricare alt primar din țară, a dispus măsuri pe care acestea le-a considerat potrivite vremurilor.

„Am redus capacitatea transportului în comun la 65% pentru a limita plecările clujenilor în oraș, în special a persoanelor vârstnice, și a nu încuraja folosirea lui. Gradul de încărcare al autobuzelor a fost miercuri între 15-40%, ceea ce înseamnă că seniorii au înțeles nevoia de a limita deplasările. Recomand clujenilor să nu utilizeze transportul în comun în această perioadă decât dacă este absolut necesar, dar dacă o fac să folosească o mască sau o eșarfă la urcarea în autobuze, troleibuze sau tramvaie pentru acoperirea nasului și a gurii. Am văzut acest model la Praga. (…) De asemenea, recomand clujenilor să evite programările la medic în această perioadă dacă nu sunt absolut necesare”, a spus Boc.

Sfaturile lui Emil Boc pentru clujenii lui

„Dragi clujeni, faceți tot ceea vă stă în putință și stați acasă. Mă adresez în mod special persoanelor peste 65 – 70 de ani să se rezume doar la strictul necesar pentru a ieși afară și să rămână acasă. Ajutați-ne ca să vă putem ajuta”, a spus acesta.

Clujul se descurcă și el cum poate

„Evident că nu vor fi încasările necesare la bugetul local dar am făcut o prioritizare a cheltuielilor publice pentru asigurarea, în regim de urgență, a activităților orașului, de la salubritate, funcționarea serviciilor și a asistenței sociale. În momentul de față, nu se pune problema suspendării unor contracte privind lucrări de investiții din cauza crizei coronavirusului”, a declarat Emil Boc.

Citește și: Pedepse mai aspre pentru cei acuzați de zădărnicirea combaterii bolilor

#News