Alertă Salvamont: Fenomen straniu observat peste creasta masivului Vâlcan

O lumină puternică, cu flacără şi zgomot, a fost observată pe cer, trecând peste creasta muntelui

Salvamontiştii din judeţele Gorj şi Hunedoara au fost alertaţi, marţi seara, după ce pe cer a fost observat un obiect luminos ce părea, iniţial, un avion care ar avea probleme tehnice, potrivit informaţiilor postate pe pagina de Facebook a Salvamont, potrivit stiripesurse.ro.

O lumină puternică, cu flacără şi zgomot, a fost observată pe cer, trecând peste creasta masivului Vâlcan.

Prima ipoteza a fost cea a unui avion cu probleme, dar ulterior salvamontiştii au realizat că a fost vorba despre un meteorit. Salvamontiştii şi-au dat seama, pe baza informaţiilor şi a imaginilor, că este vorba de un meteorit care a urmat o traiectorie către SSE, pe linia Stăneşti-Târgu Jiu-Târgu Cărbuneşti.

”Informaţii care vor apărea în orele următoare ne vor confirma dacă acesta s-a prăbuşit în România sau chiar a avut altitudine şi viteza suficientă să ajungă în Bulgaria sau Serbia”, au menţionat salvamontiştii.

”Un meteorit a pus în stare de alertă salvamontistii din Hunedoara şi Gorj. După ce, în zona Lupeni-Uricani, pe cer a fost observată o lumină puternică, cu flacără şi zgomot care s-a deplasat în mare viteza către sud, la mică distanţă peste creasta masivului Vâlcan, salvamontiştii aflaţi în tura operativa în bazele Salvamont Hunedoara şi Salvamont Gorj au intrat în alertă, prima supoziţie fiind un avion cu probleme. Situaţia se anunţa foarte incertă întrucât nu existau apeluri în Sistemul 112 cu privire la acest eveniment şi nici nu era declanşată o alerta de aeronavă cu probleme sau prăbuşită”, au arătat, marţi seară, reprezentanţii Salvamont România, într-o postare pe Facebook. Românul care se ocupa cu trafic de persoane în Marea Britanie, condamnat la 12 ani de închisoare pentru moartea a 39 de migranți