Navalnîi – un polițist rus, acuzat că ar fi scurs informații

Polițistul este acum suspectat de abuz de putere, ceea ce, în cazul în care va fi găsit vinovat, îi poate aduce o pedeapsă cu închisoarea de zece ani

Potrivit ultimelor informații, Rusia ar fi identificat un poliţist suspect în ancheta penală privind scurgerea de informaţii care ar aduce cu un pas mai aproape de adevăr identificarea presupuşilor autori ai otrăvirii opozantului președintelui rus, Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi. Cel din urmă se află în acest moment în închisoare, citează Reuters.

Alexei Navalnîi este cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie cu bătaie scurtă către actuala conducere din Rusia. În data de 20 august a anului trecut, acesta a acuzat că s-ar simți rău, în timp ce se întorcea cu un avion din oraşul siberian Tomsk, via Moscova. Ulterior, Navalnîi a fost internat de urgenţă la Omsk, Siberia, înainte să fie dus în Berlin, în urma unor dispute dintre susținătorii săi și medicii ruși care îl investigau.

Agenții FSB s-ar fi aflat în același avion cu Navalnîi

Anchetatorii sunt de părere că un maior de poliţie din Sankt Petersburg ar fi accesat baza de date oficială şi ar fi vândut informaţii personale despre pasagerii avionului ce efectua cursa în care se afla inclusiv Aleksei Navalnîi, la data respectivă.

Polițistul este acum suspectat de abuz de putere, ceea ce, în cazul în care va fi găsit vinovat, îi poate aduce o pedeapsă cu închisoarea de zece ani.

Mai mult decât atât, ancheta penală împotriva polițistului din orașul Sankt Petersburg reprezintă nici mai mult, nici mai puțin de al doilea astfel de caz raportat de presa din Rusia.

În luna ianuarie a anului curent, publicația RBC vorbea despre un ofițer de poliție din oraşul rus Samara care ar fi fost plasat în arest la domiciliu pentru scurgerea de informaţii confidenţiale care ar fi contribuit la identificarea presupuşilor autori ai otrăvirii lui Aleksei Navalnîi.

Reamintim că luna ianuarie a fost luna protestelor în Rusia, o serie de susținători ai opozantului rus cerând administrației de la Kremlin eliberarea acestuia.

Citește și: Navalnîi a pierdut procesul și va rămâne în închisoare