Navalnîi a pierdut procesul și va rămâne în închisoare

Acesta are șanse să petreacă în închisoare aproximativ doi ani și jumătate

Opozantul președintelui rus, Alexei Navalnîi a pierdut procesul, astfel că va fi nevoit să își execute pedeapsa, anunță AFP. Tribunalul din Rusia a confirmat, în cursul zilei de astăzi (sâmbătă) acest lucru.

Pe larg, Navalnîi a făcut apel la sentinţa de închisoare a unei instanţe inferioare pronunţată pentru încălcarea controlului judiciar în legătură cu o condamnare de fraudă din 2014, a scris agerpres.ro. Navalnîi a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare. Chiar și așa, există posibilitatea ca acesta să execute mai puţin de trei ani, deoarece a stat deja arest la domiciliu, însă şi în detenţie, notează aceeași sursă.

Aproximativ doi ani și jumătate de închisoare cu executare pentru Alexei Navalnîi

Mai mult decât atât, judecătorul Dmitri Balaşov i-a redus lui Navalnîi cu încă o lună şi jumătate pedeapsa. Astfel, acesta are șanse să petreacă în închisoare aproximativ doi ani și jumătate.

Reamintim că Alexei Navalnîi este inițiatorul unui șir de proteste în Rusia ce s-au soldat cu violență extremă din partea autorităților, în încercarea lor de a flanca atitudinea de respingere pe care susținătorii acestuia au avut-o, în mai multe orașe din Rusia, vis-a-vis de actualul președinte rus, Vladimir Putin.

Ulterior, președintele Putin a fost aspru criticat de Uniunea Europeană, aceasta amenințând că va impune restricții economice Rusiei dacă nu-și revizuiește comportamentul, acuzând, de asemenea, grave încălcări ale drepturilor omului. În replică, Kremlinul a sugerat Uniunii Europene, prin ministrul de externe rus, să nu se amestece în treburile interne ale țării. La scurt timp, declarația a fost „șlefuită” de oficialii ruși.

Citește și: Medicul care l-a tratat pe Navalnîi a murit „subit”