Captură video
Captură video

A început procesul de predare al noului stadion din Giulești către CS Rapid, din data de 6 decembrie 2021.

Cu toate acestea, pentru inaugurarea arenei vor fi necesare mai multe avize. În acest fel, primul meci pe noul stadion este așteptat să se dispute în prima parte a anului 2022.

Stadionul Rapid-Giulești este gata pentru cea mai frumoasă poveste, au scris reprezentanții în anunțul publicat alături de videoclipul de pe Youtube.

De asemenea, aceștia au precizat că povestea stadionului a fost scrisă cu sufletul de suporterii giuleșteni și trebuie să meargă mai departe.

”Noua arenă a fost construită de către o echipă de constructori competitivi și ambițioși care fac întotdeauna lucruri care să dureze și să conteze”

Stadionul Rapid, detaliile proiectului:

✔️ 14.050 locuri spectatori;

✔️ 40.522 mp suprafață desfășurată construită;

✔️ 184 locuri de parcare;

✔️ 24.813 mc de beton;

✔️ 3.375 t de armătură;

✔️ 698 t structura acoperișului;

✔️ 71 km de instalații sanitare și termice;

✔️ 162 km de cabluri electrice;

✔️ 7.560 mp de gazon natural ranforsat sintetic;

✔️ 107.86 km de cabluri dedicate instalațiilor.

În anunțul postat alături de videoclip, reprezentanții au ținut să le mulțumească partenerilor și constructorilor pentru fortul depus în toată această perioadă. Aceștia sunt Concelex și Terragaz Construct, precum și proiectanților Popp & Asociatii, MC General Construct Engineering și Graphic Studio.

Urăm succes CS Rapid si FC Rapid în administrarea și utilizarea acestui nou stadion”, au scris reprezentanții.

Vechiul stadion a fost transformat într-un complex modern. Directorul coordonator: ”A fost una dintre cele mai mari provocări ale carierei mele profesionale”

Ion Erbașu, director coordonator execuție, a declarat că lucrările pentru demolarea stadionului Giulești au început în anul 2019. La acel moment, a fost pregătită locația, în vederea construirii viitoarei arene.

A fost una dintre cele mai mari provocări ale carierei mele profesionale, dusă la bun sfârșit, alături de colegii mei, un grup de oameni competitivi, ambițioși, cu dorința de a realiza un obiectiv care să dăinuie în timp. Am reușit să transformăm vechiul Stadion Rapid într-un complex modern. A fost o lucrare dificilă, greu de executat, pe un amplasament care a impus o execuție a lucrărilor ireproșabilă, fiind obligați încă de la început să adoptăm cele mai bune soluții tehnice”, a declarat Ion Erbașu.

Președintele Rapidului: ”Rapidul se întoarce acasă! Așteptam de multă vreme momentul acesta”

Daniel Niculae, președintele Rapidului, s-a arătat încântat de modul în care arată noul stadion, precizând că echipa se întoarce acasă și că acest moment a fost așteptat de foarte multă vreme.

Așteptam de multă vreme momentul acesta. Vedeți ce bijuterie avem. Ne bucurăm să preluăm acest stadion și sperăm ca la meciurile organizate de CS Rapid să fim cât mai mulți și să avem parte de performanță. Hai, Rapid!”, a spus Niculae, în videoclipul de prezentare realizat de constructor.

Proiectul a fost finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții.