Sursa foto: Europa News

Europarlamentarul român Cristian Terheș, aflat la protestele din weekend de la Bruxelles, a solicitat președintei Comisiei Europene să publice contractele cu firmele de vaccinare pentru ca cetățenii să știe ce conțin.

De asemenea, la „marșul pentru libertate”, unde au participat mii de oameni, europarlamentarul român a ridicat problema vaccinării obligatorii dorite de Ursula von der Leyen.

Protestul de la Bruxelles a adunat mii de oameni

„Marșul pentru libertate” a decurs pașnic, iar participanții au dansat pe muzică techno. Pe unele pancarte se putea citi „COVID=genocid organizat”, „QR= svastică!”. De asemenea, protestatarii au scandat „Libertate, democrație”, „Spunem nu vaccinării copiilor noștri.”

Terheș e de părere că Ursula von der „Liar” are în plan să facă tranziția de la democrație la tiranie. Totodată, el a arătat în fața oamenilor prezenți pagini din contractele cu firmele producătoare de vaccinuri publicate de Comisia Europeană care sunt înnegrite complet. Mai mult, europarlamentarul român a îndemnat pe toți cei prezenți la protest să ia legătura cu aleșii din Parlamentul European și să le ceară să elimine Certificatul Verde.

De asemenea, la final, Terheș a transmis un mesaj de mulțumire în limba română tuturor românilor care au venit la protest din toate colțurile Belgiei. „Oameni buni, vă iubesc! Vă prezint și nu ne lăsăm”, a mai precizat Cristian Terheș. În timpul protestelor, steagul României a fluturat pe scenă.

Tot mai multe state din Uniunea Europeană impun restricții dure

Reamintim că în urmă cu două săptămâni, poliția a fost luată prin surprindere de cei peste 35 de mii de persoane adunate în capitala belgiană.

Denumită „Actul 2, Marş pentru libertate”, manifestaţia de duminică a continuat mobilizarea din 21 noiembrie. De asemenea, au fost mobiliziate autospeciale dotate cu tunuri cu apă, iar elicopterele au survolat zona.

Cristian Terheș a precizat, în urmă cu o lună, că tratamentul medical nu poate fi impus de nimeni decât prin consimțământ liber și informat. Mai mult, membrul PNȚCD acuză Parlamentul European că că violează această libertate prin condiționarea accesului în Parlament prin certificatul verde.

Mai mult, pe 9 noiembrie, lui Cristian Terheș nu i s-a permis accesul în Parlamentul European din cauză că nu a prezentat certificatul verde la intrarea în clădire.

„Tirania europeană e in floare. Azi, 09.11.2021, mie și înca unui coleg europarlamentar ni s-a interzis accesul în Parlamentul European pentru că nu avem certificat verde. Acțiunea este o violare a Tratatului și legislației UE, dar asta nu face decât să ne motiveze și mai mult să luptăm pentru drepturi si libertăți. Evident, nu ne lasăm!”, scria Terheș pe Facebook.

„Scăpare” a unui secretar de stat belgian