Foto: Facebook/Amboseli Trust for Elephants
Foto: Facebook/Amboseli Trust for Elephants

Seceta extremă a dus la moartea primului elefant adult. Bente, o femelă în vârstă de 52 de ani, a murit ieri, 16 august.

În ultima vreme, femela elefant a fost văzută deplasându-se cu greutate, dând semne de boală și de slăbiciune

Nu am intervenit pentru că știam că un veterinar nu poate face nimic. Vă rugăm să înțelegeți că aceasta este o perioadă foarte dificilă pentru noi. Nu putem face mai nimic în fața unui fenomen atât de grav ca seceta prelungită”, au transmis membrii asociației Amboseli Trust for Elephants, într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook.

Bente: 1970-2022

Bente s-a născut fără colți, la fel ca și mama ei, Bette. După ce mama ei a murit în 1989, Bente s-a despărțit treptat de familia ei natală și și-a format propria familie.

A fost o mamă bună, a născut opt ​​pui, dintre care cinci sunt în viață. Fiica ei, Bryony, născută în 1983, i-a dat șapte nepoți. Interesant este că nimeni altcineva din familie nu s-a născut fără colți. Cu toții am iubit-o foarte mult. Era un elefant dulce, blând. Ne va fi dor de ea”, au scris membrii asociației.

Amboseli Trust for Elephants este o asociație care își propune să asigure conservarea și bunăstarea pe termen lung a elefanților din Africa în contextul nevoilor și presiunilor umane prin cercetare științifică, instruire, sensibilizare a comunității, conștientizare publică și advocacy.