Se tot fac studii în 2020 în legătură cu reacția copiilor în contextul izolării și rezultatele nu sunt cele mai bune. Se discută spații, se măsoară spații și se încearcă soluții. Se discută și bugetul. Nu doar la noi, ci în fiecare stat afectat de pandemie. Sunt familii care și-au împărțit perioada de izolare cu alte familii. Scopul a fost și rămâne diminuarea cheltuielilor. Familii care au ales banii, în detrimentul spațiului:

”Izolarea în apartamente mici împreună cu oameni care nu fac parte din familia ta constituie un risc, pentru că aceste familii se confruntă cu două tipuri de stres. Ele au şi-au pierdut locul de muncă pentru că nu au mai putut munci şi s-au izolat în locuri mici”, a declarat reprezentantul Save the Children în Spania Andres Conde.

S-a discutat situația copiilor din lume și s-a pus accent în special pe situația copiilor din Spania.

”Aproape un copil din şase s-a simţit deprimat cu regularitate în timpul izolării impuse în Spania din cauza epidemiei covid-19, iar suferinţa psihologică a fost mai puternică în rândul categoriilor sărace”, a mai anunţat organizaţia Save the Children.

Revenind la ceea ce se petrece în lume. E lipsă de spațiu, e lipsă de interacțiune socială și, mai ales, e lipsa unei speranțe. Sunt vremuri incerte, alegem să ne plângem, alegem să credem că ni s-au încălcat drepturile și recurgem la o dramă inutilă. Din nimic. Că nu ne putem programa un concediu sau că nu ne putem vedea prietenii. Acum și aici.

E o perioadă critică și ne dorim cu toții acea normalitate din 2019. Cu toate astea, cei care sunt adulți în izolare au avut o copilărie normală. Adică noi. Bună, rea, dar o copilărie normală. Ce se întâmplă cu cei mici acum e rupt de normalitate, e rupt de educație și rupt de prieteniile pe care le-au legat în 2019.

Și, în timp ce mormăim că ne lipsesc terasele și prietenii de bârfă, ignorăm un an dintr-o copilărie pusă pe pauză.

Da, distanțarea socială este un privilegiu pentru noi. Izolarea în 2020 este, pentru noi, armă, o consecință și un mijloc de autoapărare. Pentru cei mici, 2020 va fi  doar anul în care mulți dintre ei s-au maturizat brusc.

Citește și: Planuri de vacanță cu mască pentru 2020

#News