Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

O companie spațială privată, numită Redwire Corporation, a anunțat că are planuri pentru amenajarea primei sere din spațiu, scrie publicația Futurism.

Companie Redwire speră ca sera să poată fi instalată pe Stația Spațială Internațională, nu mai devreme de primăvara anului 2023.

Startup-ul a primit un contract cu Centrul pentru Avansarea Științei în Spațiu. Acesta gestionează operațiunile de laborator din SUA la bordul ISS.

Sera este menită să servească drept pat de testare, pe măsură ce oamenii încep să se îmbarce în călătorii în spațiu

Compania spune că se bazează pe ”zeci de ani de zbor și inovație în tehnologii de clasă mondială”.

Redwire a gestionat, de asemenea, investigațiile asupra plantelor pentru Advanced Plant Habitat al NASA. Este vorba despre o cameră de dimensiuni reduse, menită pentru creșterea plantelor. Aceasta este complet automatizată de la bordul ISS, încă din 2018.

Redwire Greenhouse va extinde oportunitățile de descoperire științifică pentru a îmbunătăți producția de culturi pe Pământ și va permite cercetarea critică pentru producția de culturi în spațiu pentru a beneficia de viitorul zbor spațial uman de lungă durată”, a declarat Dave Reed, managerul de proiect de seră al Redwire, într-un comunicat.

Creșterea culturilor complete în spațiu va fi esențială pentru viitoarele misiuni de explorare spațială, deoarece plantele furnizează hrană, oxigen și recuperarea apei”, a adăugat managerul de proiect.

Și cannabisul ar putea fi cultivat în spațiu

O companie producătoare de cannabis din Washington, Dewey Scientific, a anunțat că cultiva ”cânepă industrială”.

Potrivit reprezentanților companiei, produsele vor fi destinate unui studiu genetic.