Subiectele de bacalaureat, făcute publice după începerea examenului la un liceu din Caransebeș

Potrivit ministrului Ligia Deca, cei responsabili vor fi sancționați disciplinar "serios"

Comisia de bacalaureat de la Liceul Teoretic Decebal din Caraş Severin a fost schimbată după ce subiectele au apărut ieri în timp real în spațiul public, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca. Potrivit ministrului, cei responsabili vor fi sancționați disciplinar „serios”, potrivit digi24.ro.

Ministrul Educaţiei a comentat faptul că subiectele de la Bacalaureat au apărut în timp real, în spaţiul public, precizând că în cazul de ieri, Inspectoratul Şcolar Judeţean de la Caraş Severin a înaintat Comisiei naţionale de Bacalaureat solicitarea de schimbare a comisiei de la Centrul Liceului Teoretic Decebal. 

 „Practic, comisia a fost schimbat, în paralel continuăm demersurile de cercetare, să vedem cine a fost implicat şi care sunt consecinţele. Şi în celelalte cazuri, măsurile au fost similare, înlocuirea comisiei, cercetare disciplinară pentru cei care se dovedesc că au făcut publice subiectele. Ele au fost făcute publice când elevii erau deja în şcoală, în condiţii de siguranţă, deci nu putem spune că au influenţat în vreun fel corectitudinea examenelor”, a spus Deca. 
Ministrul a anunţat că se vor lua toate măsurile disciplinare pentru ca astfel de abateri de la regulament să nu se mai întâmple. Ministrul Ligia Deca a precizat că faptul că au fost atât de repede identificate ar trebui să descurajeze pe viitor asemenea practici. Întrebată dacă  vor  urma demisii, ministrul Ligia Deca a spus: „Cred că se vor vedea consecinţe disciplinare serioase pentru cei care au făcut astfel de greşeli”.  Alertă de ploi, grindină și vijelii pentru 12 județe