Fernando Verdasco (locul 58 ATP) nu va participa la ediția 2020 a Roland Garros, după ce a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Acesta a precizat, într-o postare pe Twitter, faptul că testul său este unul „fals pozitiv” după ce în vară a fost pozitiv, dar asimptomatic. Mai mult, acesta consideră că ce se întâmplă, acum, la Paris este o nedreptate, acestuia nepermițându-i-se efectuarea unui noi testări.

„Anul acesta nu voi putea participa la Roland Garros, frustrarea mea fiind foarte mare. În august am trecut peste COVID-19, fiind asimptomatic. Am urmat normele de izolare și mi-am reluat activitatea după ce am avut două teste PCR negative.

De atunci, am făcut mai multe teste PCR, iar toate au fost negative, inclusiv cel de la turneul din Roma. Chiar și acum câteva zile, la Hamburg, am fost testat negativ, deși nu am mai jucat, preferând să mă pregătesc mai bine pentru Roland Garros.

Am călătorit cu familia și prietenii la Paris, marți, și am făcut testele PCR necesare. Toate au avut rezultate negative, cu excepția celui făcut de mine. Am explicat istoricul și am cerut un alt test, mai ales după ce am văzut cazuri similare.

Organizatorii de la Roland Garros au refuzat, chiar dacă era timp destul înainte de competiție și de tragerea la sori, astfel că am fost descalificat. Ieri, am efectuat două teste PCR și un test serologic pe cont propriu, în clinici diferite, iar toate rezultatele primite azi au arătat că sunt negativ.

Vreau să-mi exprim frustrarea maximă și dezamăgirea față de organizatorii de la Roland Garros, care mi-au luat dreptul de a participa la acest eveniment important fără a-mi permite să fac un test nou”, a scris Verdasco, pe Twitter.

Sportivul iberic nu a ratat nicio ediție a Roland Garros din 2004, de la prima sa participare la Openul parizian.

Organizatorii, dați în judecată

Jucătorul bosniac Damir Dzumhur va da în judecată organizatorii turneului de la Roland Garros, după ce a fost oprit să ia parte la calificări din cauza faptului că antrenorul său Petar Popovic a fost testat pozitiv la COVID-19.

Popovic a afirmat că testul său a fost unul „fals pozitiv” deoarece el a avut deja virusul în prima parte a anului şi este „plin de anticorpi”. Tehnicianul a precizat că a efectuat un nou test, privat, în Serbia, iar acesta a fost negativ, după cum relatează cotidianul francez L’Equipe, citat de digisport.ro.

Citește și: Roland Garros. Șapte românce pe tabloul principal

#News