Cunoscut antrenor sportiv de la CSS Dinamo, reținut pentru agresiune sexuală

Conducerea clubului se delimitează de antrenorul Iacoban.

Un cunoscut antrenor de la CSS Dinamo a fost arestat, în urma unei decizii emise de instanța din București, fiind acuzat de agresiune sexuală, potrivit unor surse judiciare. Judecătorii din Capitală au dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, după ce au consultat referatul anchetatorilor, potrivit g4media.ro.

Potrivit acuzatiilor procurorilor, antrenorul de la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Dinamo este suspectat de agresiune sexuală.

Antrenorul de atletism Constantin Cristinel Iacoban, director al Clubului sportiv școlar Dinamo, a fost reținut după ce ar fi agresat sexual fete pe care le antrena. El va fi dus la instanță cu propunere de arestare preventivă. Antrenorul în vârstă de 59 de ani, este acuzat că ar fi agresat sexual în noiembrie 2021 o fată de 15 ani pe care o atrena de 9 ani. Bărbatul, sub pretextul că îi face un masaj de refacere musculară, ar fi abuzat de copilă, atingând-o în zona genitală și pe sâni și a folosit și un vibrator. La audieri au mers și alte două fete care îl acuză pe antrenor de comportament similar.

Clubul CS Dinamo a oferit o primă reacție. Conducerea se delimitează de antrenorul Iacoban.

„Am primit si alte telefoane și vreau să vă precizez că nu are nicio legătură cu noi. Nu este angajat la noi. Dansul este angajat la Clubul Sportiv Școlar. Se aseamănă doar numele. Doresc sa fac această precizare ca să nu mai fie nicio confuzie” a declarat președintele Ionuț Popa.

„De mic am făcut sport și mi-a plăcut să continui și după ce am terminat liceul, să continui cu Facultatea de Educație Fizică și Sport, sunt foarte pasionat, îmi place foarte mult să lucrez cu ei. Există o emulație și o concurență fantastică între ei. Ei vin de plăcere, asta este mentalitatea noastră ca acești copii să vină să se joace, nu să facă sport de performanță, pentru că sunt prea mici, iar când ajung la vârstă mai mare, 15-16 ani atunci se pune problema și de sport de performanță. Copiii sunt mai sinceri, mai onești și îți răsplătesc dragostea și grija mult mai mult decât un adult”, declara Constantin Iacoban după ce a fost premiat.

Zece cetăţeni români, repatriați din Turcia cu aeronave ale Forţelor Aeriene Române