Robert Lewandowski, omul cu golul
Robert Lewandowski, omul cu golul

Nici nu mai încape îndoială, cea mai titrată echipă din Campionatul Germaniei este Bayern Munchen. Și mă gândesc la cele opt titluri naționale consecutive, ceea ce înseamnă o dominație autoritară pe dreptunghiul verde, dar și un management perfect, prestat de un staff profesionist.

Aseară, târziu în noapte, în cadrul etapei a 32-a, bavarezii au avut un meci greu, pe terenul adversarilor din Bremen, adversari ce aveau nevoie acută de puncte, măcar unul, ca să zboare de pe locul ce duce direct în groapa ligii secunde. Și alb-verzii au început în forță și și-au creat prima șansă de gol, ratată de Maximilian Eggestein. Bayern, eterna campioană de 7 sezoane, a ripostat, firește, printr-o organizare mai bună la mijlocul terenului, dar numai atât, pentru că apărarea gazdelor a fost una mobilă și determinată. Și totuși, bavarezii au reușit să marcheze – Boateng aruncă o minge lungă în careu, Lewandowski a speculat indecizia fundașilor și a lovit mingea din  preajma punctului de la 11 metri, pe care o trimite în plasă – era minutul 43!

Bucuria golului din minutul 43!

La reluare, oaspeții forțează golul doi, ba chiar îl și reușesc, în minutul 55, prin același Lewandowski, dar golul este anulat, pentru că polonezul plecase din ofsaid, spre poarta gazdelor. Bayern controlează jocul, dar nu forțează prea mult. Din minutul 79, Stern des Sudens (Stelele Sudului), cum mai sunt alintați fotbaliștii din Munchen, rămân în 10, prin eliminarea lui Alphonso Davies, iar problemele încep să apară. Bremenul capătă avânt, iar Yuya Osako este gata să marcheze, pentru un egal propus. Doar că Manuel Neuer a arătat că un portar se folosește și de cap, nu numai de mâini, el respingând cu fruntea lovitura japonezului de 30 de ani.

Yuya Osako

Cu această victorie, Bayern și-a trecut în cont cel de-al 30-lea titlu din istoria clubului, fiind a opta ramură de măslin consecutivă, iar golgeterul său, Robert Lewandowski a ajuns la reușita cu numărul 31, în acest sezon. Cu două runde înainte de final, Bayern a acumulat 76 de puncte, cu 10 mai multe decât urmăritoarea sa, Borussia Dortmund, fapt pentru care se poate spune că bavarezii sunt virtuali campioni!

Antrenorul Flick și cel mai bun elev, Lewandowski

” Suntem încântați că am obținut titlul. Echipa a făcut o treabă grozavă. De când pe banca tehnică se află Hansi Flick, echipa a jucat un fotbal atractiv și de succes. Complimentele mele pentru grupul de fotbaliști și pentru antrenor”, a declarat Karl-Heinz Rummenigge, directorul general al lui Bayern Munchen.   

„Complimente pentru întreaga echipă. Am jucat fotbal senzațional în ultimele săptămâni. Am atins primul nostru obiectiv, dar dorim să câștigăm acum și Cupa Germaniei. Ne gândim, desigur, și la Liga Campionilor, ne va fi greu darn noi mergem înainte, pas cu pas”!, a spus antrenorul principal, Hansi Flick.

Hashtag News