Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Prin intermediul unui comunicat de presă, Eduard Novak, ministrul Sportului, a precizat că România va găzdui ediția 2024 a Campionatului European de Mountain Bike.

Conform comunicatului, un prim pas în acest sens a fost făcut joi, prin întrevederea care a avut loc la Palatul Victoria, între primul-ministru, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul sportului, Eduard Novak, președintele Uniunii Europene de Ciclism, Enrico Della Casa, președintele Federației Române de Ciclism, Alex Ciocan, și antrenorul federal al Federației Române de Ciclism, Cristiano Valoppi.

Eduard Novak: ”O reușită și o veste minunată, pe care mă bucur să o dau! Federația Română de Ciclism va organiza ediția 2024 a Campionatului European de Mountain Bike!”

Conform declarațiilor, evenimentul reprezintă o urmare a unei inițiative din anul 2021 a Ministerului Sportului.

Ministerului Sportului a susținut proiectul, cu sprijinul Guvernului, iar România are ocazia de a puncta încă o realizare ca organizator de mari competiții sportive.

Guvernul României și-a exprimat decizia de a sprijini această inițiativă

Le mulțumesc premierului Nicolae-Ionel Ciucă si vicepremierului Kelemen Hunor pentru sprjinul acordat organizării acestui eveniment sportiv de anvergură și îi mulțumesc domnului Enrico Della Casa, președintele Uniunii Europene de Ciclism, pentru încredere! Mult succes Federației Române de Ciclism în pregătirea și desfășurarea competiției, au tot sprijinul meu!”, a transmis ministrul, într-o postare publicată pe contul de Facebook.