Antrenorul și elevul său cel mai bun
Antrenorul și elevul său cel mai bun

O părere autorizată, spunem, dacă luăm în calcul toate grozăviile făcute de polonez și în Bundesliga, și în Cupa Germaniei, cât și în meciurile din Liga Campionilor!

”Să ne uităm la realizările sale – a marcat 34 de goluri în Bundesliga, fiind golgeterul campionatului și contribuind decisiv la victoria lui Bayern în competiția internă – este al 30-lea titlu pentru noi. Și mergem în Cupă, unde am câștigat și aici, aceasta fiind cea de-a 20-a Cupă din palmares. Am jucat finala în fața celor de la Bayer Leverkusen, pe care i-am bătut cu 4-2, atacantul nostru, Robert Lewandowski, înscriind în minutele 59 și 89. De altfel, Lewandowski a fost cel mai bun fotbalist din Bundesliga, ediția 2019/2020, iar asta spune totul. Cred că poate fi desemnat ca fiind cel mai bun jucător din lume”, a declarat Flick, pentru presa germană.

Lewandowski a câștigat două trofee în acest sezon, îl vrea și pe cel de-al treilea

”Trebuie să spun că sunt foarte fericit! Să fii desemnat cel mai bun fotbalist din Bundesliga, asta înseamnă mult pentru mine și sunt mândru pentru această recunoaștere. Așteptările mele sunt întotdeauna mari, vreau ca tot mereu să fiu cel mai bun, iar asta m-a adus aici. Însă ce m-aș fi făcut eu fără echipă? Ea merită acest premiu, o spun cu toată sinceritatea”, a recunoscut polonezul.

De altfel, Lewandowski a produs o impresie internațională puternică și datorită evoluțiilor sale excelente din Liga Campionilor – în Grupa B, acolo unde Bayern a-nceput să urce, echipa germană n-a cunoscut înfrângerea, iar Lewandowski a marcat de 9 ori. În optimi a urmat un spectacol pe cinste – Bayern s-a dus pe Stamford Bridge și a bătut Chelsea cu 3-0!

Lewandowski, nr.9, nu șutează la poartă, ci dă pasă lui Gnabry!

De altfel, lumea fotbalului a spus, pe 25 februarie, 2020, data când a avut loc confruntarea, că Lewandowski a bătut de unul singur echipa londoneză. Cele două goluri ale lui Gnabry, minutele 51 și 54, au fost lucrate perfect de polonez, iar în minutul 76 a fost și el servit, la rândul său, pentru o reușită ca la antrenament.

Fundașul Alaba vorbește la superlativ despre colegul său din atac

După acest spectacol al nemților în Anglia, unul din jucătorii lui Bayern, Alaba, făcea aprecieri despre colegul său: „Cred că poate fi considerat la același nivel cu Messi și Ronaldo. Lewandowski este un jucător de super-clasă, un atacant cu calități extraordinare. Știam deja că poate să înscrie goluri, iar astăzi ne-a arătat că poate să ofere și pase decisive”,a opinat fundașul. Iar dacă Bayern își trece în cont și trofeul Ligii Campionilor, atunci Lewandowski poate fi considerat cel mai bun fotbalist din lume, adăugăm și noi!