Congres PSD

Partidul Social Democrat are în acest moment un președinte interimar, în persoana lui Marcel Ciolacu, după ce Viorica Dăncilă a demisionat, în 27 noiembrie 2019, de la conducerea PSD, din cauza rezultatelor slabe obținute la alegerile prezidențiale de anul trecut. Ciolacu ar fi trebuit să-și intre în drepturi depline în această primăvară, dar organizarea congresului social-democraților a tot fost amânată din cauza impunerii Stării de urgență și apoi a Stării de alertă și ulterior a prelungirii acesteia.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care este și președintele PSD București, a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că acesta va fi organizat, cel mai probabil, la începutul lunii viitoare și și-a reiterat susținerea pentru Marcel Ciolacu și a echipei lui. În plus, Firea a lansat public o invitație către Eugen Teodorovici de a se alătura echipei Ciolacu-Stănescu.

Fostul ministru al Finanțelor a anunțat recent că va candida la președinția PSD, împotriva lui Ciolacu, și a lansat într-o serie de acuzații care îi vizează pe Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, șeful interimar al social-democraților, respectiv secretarul general interimar al partidului, despre care spune că s-au dezis nedrept de fostul șef suprem al PSD, Liviu Dragnea, încarcerat la Rahova pentru fapte de corupție.

Mai mult, Teodorovici încearcă prin orice mijloace să dezbine actualele înțelegeri politice dintre PSD, ALDE și Pro România. Teodorovici speră chiar să obțină susținerea liderilor ALDE și Pro România cărora le promite un scor electoral de 40% la alegerile parlamentare de la sfârșitul anului.

„Eu tot timpul am obținut ce am vrut. Lideri se nasc, nu se formează. Eu îmi asum ținte înalte. La parlamentare 40% este ținta pe care eu vreau să mi-o asum pentru alegerile parlamentare. Eu cred într-o alianță pe centru stânga. Pro România este principalul actor și ALDE, dar și cei care au astăzi noi proiecte politice. Menirea unui partid este să guverneze, nu să mimeze opoziția”, spunea recent Eugen Teodorovici.

Citește și: Mâncătorii în interiorul PSD: Teodorovici mușcă din Stănescu

HashtagNews.ro