Marcel Ciolacu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, nu are liniște până nu va vedea pe biroul lui o copie a demisiei premierului Ludovic Orban. Miza e mare și vizează mai multe paliere. Pe de o parte, demisia lui Orban ar însemna victoria PSD în fața actualei guvernări. Pe de altă parte ar fi și un succes personal pentru Ciolacu, o dovadă că a făcut cu succes opoziție, ceea ce i-ar aduce un plus de imagine pozitivă în perspectiva alegerilor pentru șefia social-democraților din cadrul congresului de la începutul lunii viitoare.

Până acum nicio încercare a lui Ciolacu nu a avut darul de a-l face pe Ludovic Orban să se izoleze în biroul lui de la Palatul Victoria, să-și facă o autoevaluare, să-și analizeze propriile stări, dispoziții mentale și emoționale, adică să facă o observare, fie ea și subiectivă, a propriei conștiințe. Și dacă tot e vremea alianțelor, Ciolacu încearcă să atingă o coardă sensibilă a președintelui Iohannis, să-l convingă că asumarea eșecului politic al Guvernului Orban nu se poate face decât printr-o directivă de forță pe axa Cotroceni-Victoria.

„Ludovic Orban nu mai are niciun fel de credibilitate. Președintele României, în acest moment, trebuie să recunoască acest eșec politic care se numește Orban și să-i ceară de îndată demisia. El nu mai este ascultat de cetățeni, oamenii și-au dat seama de toată manipularea cu cifrele, de tot acest joc politic. 

Cred că demisia lui Orban de fapt ar fi cea mai potrivită, pentru că acum președintele ar trebui doar să recunoască un eșec politic în acest guvern. Dacă va fi peste câteva luni cu aceste prelungiri de stări de urgență și de alertă președintele României va avea de gestionat un dezastru”, i-a transmis Marcel Ciolacu președintele Iohannis.  

Citește și: Ciolacu, la capătul răbdării: „Marș cu hoția!”

HashtagNews.ro