Marcel Ciolacu și echipa PSD

Dacă ar fi să folosim un termen de specialitate sportivă am spune că Marcel Ciolacu a făcut achiziții de Liga Campionilor. Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu, Sorin Grindeanu sunt printre cele mai importante nume pe care actualul lider interimar al PSD se va baza în campania de adjudecare a șefiei social-democraților.

La categoria „rumors”, cum ar spune specialiștii britanici, apare și numele sociologului Vasile Dîncu, pe care Ciolacu îl vrea nu doar în echipă, ba chiar ar fi dispus să-i dea și banderola de căpitan.

Știind că scopul scuză mijloacele, Marcel Ciolacu l-a pus pe lista de achiziții și pe Robert Negoiță chiar dacă primarul sectorului 3 s-a remarcat în ultimele zile prin critici dure la adresa PSD și a Parlamentului, din cauza susținerii lui Niculae Bădălău pentru o funcție de conducere la Curtea de Conturi.

Dacă Gabriela Firea, Olguţa Vasilescu, sau Mihai Tudose fac deja parte din echipa PSD, aceștia „prelungindu-și contractele” prin declarațiile de susținere a lui Ciolacu, cooptarea lui Sorin Grindeanu ar putea reprezenta întoarcerea acasă a fiului rătăcitor. Iar una dintre ultimele declarații ale lui Ciolacu poate reprezenta bonusul la semnătură care să-i convingă pe șeful de la ANCOM, respectiv pe Dîncu, să îmbrace din nou tricoul roșu.

 „Cea mai mare ambiție: Să reintre PSD în matca partidelor puternice de stânga, cu o doctrină foarte bine definită și aici sper ca domnul profesor Dîncu să ne dea o mână de ajutor. Sper să redovedim românilor că avem în continuare cei mai buni specialiști. Eu mi-l doresc în echipa PSD. Alături de Paul Stănescu, care mi-a fost alături în toate aceste luni”, a spus Ciolacu.

Vasile Dîncu a declarat recent că ia în calcul o revenire în politică, poate chiar în structura de conducere a PSD, în vreme ce Sorin Grindeanu a lăsat să se înțeleagă că pentru a reveni alături de foștii lui colegi, este imperios necesar ca partidul să se îndepărteze de zona conservatoare și să redevină o forță a stângii politice.

„Forța PSD e dată nu de lideri, e dată de militanți, acea armată nevăzut. Cred că PSD s-a îndepărtat de acea armată nevăzută. Tot timpul în PSD au fost mai multe curente, dar și-au făcut loc populiștii și conservatorii cu mesaje care nu sunt specifice unui partid de stânga. Trebuie reașezat partidul, are nevoie de o clarificare ideologică. Am spus că mă întorc în PSD, dar pe un proiect serios de stânga”, a declarat Grindeanu.

Citește și: Sorin Grindeanu ademenit să se reînscrie în PSD

HashtagNews.ro